Sute de călători, urcați într-un tren condus de un mecanic drogat. Alți doi angajați CFR au refuzat testarea

joi, 28 septembrie 2023, 16:11
1 MIN
 Sute de călători, urcați într-un tren condus de un mecanic drogat. Alți doi angajați CFR au refuzat testarea

Un mecanic de locomotivă care a manevrat două trenuri de călători a fost ulterior depistat pozitiv cu aparatul drugtest la canabis, transmit polițiștii din Galați. Alți doi angajați au refuzat testarea. Pe numele celor trei a fost deschis dosar penal.

Polițiștii se aflau în timpul unei acțiuni de control când l-au surprins pe mecanic.

„În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au făcut verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, context în care a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)”, se arată într-un comunicat de presă al Secției Regionale Poliție Transporturi Galați.

Alți doi mecanici au refuzat testarea, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale.

„În același context, au mai fost identificați alți 2 manevranți de cale, care au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive și, respectiv prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.
Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezența la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)”, au mai transmis polițiștii.

0

Comentarii