Tragedie în Canta, în miez de noapte

Tânărul care s-a aruncat sub roţile unui camion i-a trimis un mesaj iubitei înainte de moarte

joi, 09 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 Tânărul care s-a aruncat sub roţile unui camion i-a trimis un mesaj iubitei înainte de moarte

Tânărul strivit de un camion în noaptea de marţi spre miercuri, în Canta, suferea din dragoste. Bogdan Diaconu, în vârstă de 28 de ani, era din municipiul Iaşi, iar de aproximativ patru ani de zile avea o relaţie cu o tânără ieşeancă. Marţi seară, între cei doi îndrăgostiţi s-ar fi iscat o discuţie aprinsă. Târziu în noapte, în jurul orelor 02:30, tânărul hoinărea pe străzile din cartierul Canta, iar în zona Moara de Foc ar fi hotărât să îşi pună capăt vieţii. Însă cu puţin timp înainte de a se sinucide, Bogdan ar fi trimis un mesaj iubitei prin care o anunţa de gestul său. 

Tânărul a aşteptat preţ de câteva minute pentru ca prin zonă să treacă un TIR şi s-a aruncat sub roţile acestuia. Greutatea camionului l-a omorât pe loc pe tânărul de 28 de ani, iar salvatorii care au ajuns la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva deoarece avea capul strivit. Medicii nu au mai putut decât să constate decesul tânărului, iar trupul neînsufleţit al acestuia a fost transportat la morgă. La faţa locului au sosit în scurt timp şi criminaliştii care au ridicat probe de la faţa locului şi au discutat cu martorii incidentului teribil din Canta.

Şoferul camionului sub roţile căruia s-a aruncat Bogdan nici măcar nu a realizat că a spulberat un bărbat pe şosea şi şi-a continuat drumul mai departe. Anchetatorii, în urma discuţiilor cu martorii de la faţa locului, au reuşit să identifice în scurt timp camionul, înmatriculat în Republica Moldova. Şoferul a fost oprit în trafic pe bulevardul Nicolae Iorga, în apropiere de Gara Internaţională Nicolina.

La volanul ansamblului de mare tonaj se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Republica Moldova, care se îndrepta spre ţara de peste Prut. După ce a fost oprit în trafic, oamenii legii i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost implicat într-un accident mortal, dar şi că a părăsit locul accidentului. Şoferul ar fi declarat poliţiştilor că nu şi-a dat seama de ceea ce se întâmplase în urmă cu numai câteva minute. Anchetatorii l-au supus pe bărbatul moldovean unui control cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. De altfel, poliţiştii au deschis, la scurt timp, un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Vestea i-a cutremurat pe apropiaţii lui Bogdan

Încă de miercuri dimineaţă, profilul de pe o reţea de socializare a lui Bogdan a fost asaltat cu sute de mesaje de condoleanţe. Primul mesaj scris în memoria tânărului a fost postat chiar de către iubita lui, profund afectată de vestea primită: "Patru ani şi o mare de amintiri. Nu te voi uita niciodată, sufletul meu! Dumnezeu să te ierte!". Şi apropiaţii lui Bogdan au simţit nevoia de a transmite un ultim mesaj pe pagina acestuia:

"Sincere condoleanţe întregii familii îndurerate pentru a putea depăşi acest moment greu. Bogdan, te-am iubit ca pe copilul meu! Nu te voi uita niciodată şi o să rămâi veşnic în sufletul nostru". Printre sutele de mesaje de condoleanţe s-au numărat şi cele scrise de prietenii lui Bogdan, care i-au transmis un ultim gând: "Să te ierte Dumnezeu şi să te odihnească în pace! Prietene, ai plecat mult prea devreme dintre noi. Îmi doresc ca Dumnezeu să dea putere familiei tale pentru a trece peste aceste momente grele. Amin".

 

 

Comentarii