Tragedie la Podu Iloaiei: un elev a fost ucis de tren. Nu sunt suficiente microbuze, iar elevii traversează zilnic calea ferată

miercuri, 22 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Tragedie la Podu Iloaiei: un elev a fost ucis de tren. Nu sunt suficiente microbuze, iar elevii traversează zilnic calea ferată

Zeci de copii din Podu Iloaiei care fac naveta la şcoală sunt în pericol deoarece sunt nevoiţi să traverseze liniile de cale ferată. În zona localităţii Scobâlţeni, aproximativ 200 de elevi au nevoie să fie transportaţi cu microbuzele la şcoală, mai ales dimineaţa. Cele două microbuze ale Primăriei Podu Iloaiei pot duce aproximativ 160 de elevi, dar nu mai este timp şi pentru ceilalţi 60. Aceştia merg pe jos până la Podu Iloaiei, fiind nevoiţi să traverseze liniile de cale ferată, atât dimineaţa cât şi la orele amiezii, iar asta timp de ani de zile.

Ieri dimineaţă, un copil în vârstă de 12 ani a fost lovit de un tren care circula cu viteză. Acesta se afla în traversarea liniilor de cale ferată împreună cu sora lui de 13 ani, în drum spre şcoală. Băiatul se afla în faţa fetei, apucase să traverseze o linie pe care staţionau vagoane apoi a fost lovit de un tren Interregio. De fapt, scara unui vagon din garnitura respectivă a agăţat rucsacul băiatului.

„La data de 21 noiembrie, în jurul orei 7.10, poliţia a fost sesizată prin apel unic de urgenţă 112, de către un mecanic de locomotivă despre faptul că a lovit o persoană, care traversa neregulementar calea ferată, în apropriere de staţia Podu Iloaiei. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind găsit un minor, lovit de un tren care circula pe ruta Timişoara – Iaşi. Din nefericire, echipajele medicale sosite la faţa locului au constatat decesul minorului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Familia copilului se află în stare de şoc. „Se ducea împreună cu fetiţa mea la şcoală. Ne-a sunat fata şi ne-a spus să venim repede că l-a izbit trenul, pe băiat. Acum că e speriată nu cred că o să mai meargă, un timp, la şcoală, doar dacă i se pune transport la dispoziţie”, a spus tatăl copilului mort.

Referitor la numărul mic de microbuze necesare transportului, primarul din Podu Iloaiei a precizat că acestea nu fac faţă numărului mare de elevi. „Microbuzul vine, dar având un număr foarte mare de elevi care sunt transportaţi din satele din jurul oraşului Podu Iloaiei nu facem faţă cu aceste două microbuze pe care le avem. Am solicitat un al treilea microbuz. Suntem pe listă. Cu siguranţă îl vom primi anul viitor, un microbuz nou. Nereuşind să îi aducem pe toţi elevii odată, mulţi dintre ei preferă să traverseze calea ferată. E regretabil ce s-a întâmplat”, a spus Ioan Alexa, primarul din Podu Iloaiei. Directorul şcolii gimnaziale unde băiatul învaţă este în stare de şoc de la aflarea veştii. „Era un copil perfect normal, un copil vioi ca oricare altul care avea viaţa înainte, foarte energic, l-am văzut de câteva ori pe teren, alergând”, a spus şi Marius Apăvăloaoei, director Şcoala Gimnazială Podu Iloaiei.

Comentarii