anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un bărbat intoxicat cu ciuperci otrăvitoare era să moară din cauza combinaţiei cu rachiu

Trei cazuri grave de intoxicaţii au ajuns într-o singură gardă la „Parhon“. Unul dintre pacienţi: o femeie care a mâncat ouă roşii de la Paşti.

GALERIE
ciuperci otravitoare
 • ciuperci otravitoare
- +

Într-o singură gardă, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi au ajuns trei cazuri de intoxicaţii grave, fiind vorba despre pacienţi cu intoxicaţii alimentare, care însă au amânat prezentarea la medic, ajungând în stadiul de insuficienţă renală din cauza deshidratării. O femeie în vârstă de 77 de ani din Iaşi a mâncat ouă roşii făcute pentru masa de Paşti, chiar dacă a trecut aproape o lună de când au fost pregătite. Deşi se simţea rău, având stări de greaţă şi vărsături timp de o săptămână, femeia a stat acasă, sperând că îşi va reveni. Când a ajuns la spital, prezenta insuficienţă renală acută, având nevoie de perfuzii şi hidratare. 

Din fericire, medicii spun că nu a fost nevoie de începerea şedinţelor de dializă. Un caz grav este însă cel al unui bărbat în vârstă de 34 de ani, care a ajuns la spital cu insuficienţă renală acută, pancreatită acută, prezentând în acelaşi timp şi etilism. Iniţial, membrii familiei au spus că i s-a făcut rău din cauza unor ciuperci pe care le-a mâncat, medicii descoperind ulterior că acesta era şi un consumator cronic de alcool. De asemenea, deşi întreaga familie a consumat acelaşi tip de ciuperci, doar bărbatului i s-a făcut rău. Acesta este din Botoşani, şi a fost trimis la Iaşi pentru iniţierea şedinţelor de dializă, starea sa fiind una gravă.

„Pacientul prezenta fenomene de intoleranţă digestivă, greţuri, vărsături după ingestie de alcool şi ciuperci. Una dintre complicaţiile pancreatitei este insuficienţa renală prin deshidratare, principala cauză a afecţiunii fiind consumul de alcool“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.stare Un alt caz de intoxicaţie care a dus la insuficienţă renală acută a fost cel al unei femei care a mâncat zacuscă de peşte. Pentru că starea de sănătate nu era foarte gravă, medicii au reuşit să o trateze, iar acum se află la domiciliu. „Pentru un adult, nu doar pentru copii şi vârstnici, o prelungire a unui sindrom dispeptic cum ar fi cel de greaţă şi vărsături care durează peste două zile în care persoana respectivă nu se poate alimenta şi hidrata, în mod aproape automat duce la insuficienţă renală acută. Dacă această situaţie persistă, avem nevoie de o examinare medicală pentru că este nevoie de tratament intravenos care să corecteze aceste pierderi, în caz contrar, putem vorbi despre insuficienţă renală acută“, a completat medicul ieşean.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.