De Sănătate

Punem punctul pe știi

Un caz uluitor! Cu ajutorul ciocolatei, „scheletul îmbrăcat în piele“ s-a îngrăşat

Copilul de 4 ani a fost internat cu o greutate de 7 kg. Acum are 11 kg

miercuri, 20 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Un caz uluitor! Cu ajutorul ciocolatei, „scheletul îmbrăcat în piele“ s-a îngrăşat

Gabriel C., băieţelul de 4 ani care la începutul lunii noiembrie a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cântărind cât un copil de nouă luni şi arătând ca „un schelet îmbrăcat în piele“, a luat în greutate aproximativ patru kilograme. Atunci când a ajuns la spital, copilul cântărea doar şapte kilograme, iar în momentul de faţă are 11 kilograme, apropiindu-se de greutatea pe care ar trebui să o aibă la vârsta lui.

Medicii spun că mai sunt necesare câteva in­tervenţii prin care trebuie să treacă, însă progresele sunt vizibile. „Este nevoie să stea mai mult timp în spital, acum mănâncă doar mâncare semilichidă sau pasată. Mai are nevoie de dilataţie, apoi se va face cel mai probabil anul viitor o corecţie chirurgicală pentru a permeabiliza esofagul distal“, a explicat prof. dr. Marin Burlea, medic primar gastroenterolog. Pe lângă mâncarea semilichidă sau cea pasată, medicii susţin că un secret pe care îl folosesc este să-i dea porţii mici de ciocolată pe care Gabriel le mânâncă mereu cu poftă. „Am observat că el are un apetit incredibil, aproape exagerat, cu o plăcere deosebită de a consuma ciocolată şi dulciuri. Astfel, folosim unul dintre secretele dietetice, care este ciocolata, pentru că, aşa cum am văzut şi în literatura de specialitate, aceasta are un efect miraculos asupra organismului, mai ales cea neagră cu concentraţie mare de cacao“, a completat medicul ieşean.

Pentru că stă internat de foarte mult timp în spital, medicii, dar şi asistentele din cadrul clinicii, spun că a devenit „unul de-al casei“ şi că, atunci când se apropie ora mesei şi aude căruciorul cu mâncare pe hol, devine foarte bucuros şi mănâncă fără încetare. Gabriel C. este internat în unitatea medicală de aproape jumătate de an, fiind adus la spital cu o stare proastă de sănătate, suferind de vărsături fără încetare. În urma inves­tigaţiilor, s-a descoperit că acesta prezintă malformaţii la nivelul esofagului şi al stomacului, care făceau aproape imposibilă alimentarea acestuia. Înainte de a ajunge la spital, Gabriel se afla în Centrul de Plasament „Sf. Andrei“ din Iaşi, deoarece provine dintr-o familie care nu se putea ocupa de el. Mai are alţi trei fraţi, mama lui are 22 de ani, iar tatăl său este cioban.

 

 

Comentarii