anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Unii studenţi anunţă un protest faţă de ieşirea din online

GALERIE
protest, studenti, online
 • protest, studenti, online
- +

Theodor Gavril, studentul de la Litere care şi-a pus cortul în parcul de lângă Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" în semn de protest împotriva deciziei Ministerului de a relua cursurile în format fizic, a anunţat un protest vinerea aceasta. Conform declaraţiei acestuia, protestul este aprobat deja de către Primăria Iaşi, iar numeroşi studenţi şi-au arătat susţinerea şi intenţia de a participa. Theodor Gavril a realizat şi un sondaj în rândul studenţilor, dorind să afle câţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi de reîntoarcerea abruptă la cursurile faţă în faţă şi care sunt motivele invocate de către aceştia.

Totodată, chiar Theodor Gavril afirmă că sunt colegi de-ai săi care şi-au găsit locuri de muncă care le-ar fi permis participarea în mediul online la cursuri, dar nu şi prezenţa fizică, care, la fel ca el, au renunţat la chirii pentru că Universitatea anunţase deja maniera în care se vor desfăşura cursurile în semestrul al II-lea, sau studenţi pentru care efortul financiar ar fi prea mare să îşi găsească în acest moment o chirie în Iaşi.

"În data de vineri, 18 martie, în faţa Corpului A al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, vom protesta cu acordul Primăriei pentru a atrage atenţia asupra neregulilor generate de Ministerul Educaţiei", afirmă Theodor Gavril în mesajul postat pe mai multe grupuri de discuţie adresate studenţilor.

Tânărul student a primit numeroase mesaje de susţinere în urma sondajului realizat de către acesta, o parte dintre studenţi afirmând că ar fi fost mult mai bine începerea în format fizic din toamnă, subliniind că au colegi care vor fi nevoiţi să renunţe la studii din cauza schimbării sau cel puţin să îngheţe anul. Pentru alţii, este vorba de limitare a timpului, deoarece lucrează, în paralel îşi pregătesc şi lucrarea de diplomă, dar vor trebui să ajungă şi fizic la facultate. Alţi tineri se plâng de faptul că au încercat să îşi găsească deja chirii, dar proprietarii celor accesibile nu acceptă contracte decât pe cel puţin 6 luni. În plus, majoritatea proprietarilor solicită două sau chiar trei luni de garanţie, pe lângă plata primei luni de chirie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.