UPDATE Ministrul Mediului neagă că s-ar fi dezbătut un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h: ”Nu s-a discutat nici măcar în glumă”

luni, 16 decembrie 2019, 14:01
2 MIN
 UPDATE Ministrul Mediului neagă că s-ar fi dezbătut un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h: ”Nu s-a discutat nici măcar în glumă”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a făcut sâmbătă, la Iaşi, o declaraţie şocantă pentru şoferii din România. El a dezvăluit că se intenţionează limitarea vitezei maxime din localitate la 30 de km/h. În acest moment, această limită este de 50 de km/h. Implicaţiile unei asemenea măsuri ar putea fi majore pentru traficul din România. Ulterior, într-o declarație dată Ziarului de Iași, ministrul Mediului, Costel Alexe, neagă că s-ar fi luat în discuție vreodată acest proiect.

UPDATE

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a negat că s-ar fi dezbătut un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h. Într-o declarație dată Ziarului de Iași, Alexe a spus că ”acest lucru nu s-a discutat, nici măcar în glumă. Este în afara agendei noastre de lucru și nici nu face parte din planurile noastre”.

Știre inițiaă, preluată de pe Newseek:

„Dacă pot da din casă (…) soluţie la care lucrează colegii, dar nu o să fie populară şi o să ne certaţi. Este o soluţie care s-a adoptat la nivel european. Primul lucru pe care îl faci, limitezi viteza, se limitează la 30 la oră. Dar, probabil, colegul meu nu a vrut să vă spună ca să nu îl certaţi prea tare.”

Aceasta este declaraţia ministrului Sănătăţii, Victor Costache, prezent sâmbăta trecută, la Iaşi, la o conferinţă de presă de la sediul PNL Iaşi. „Colegul” era ministrul Mediului, Costel Alexe, care a evitat diplomatic să intre în detalii, deşi Costache părea că îl îmboldea să facă acest lucru.

Contextul în care a fost făcută declaraţia: un jurnalist insista asupra modului prin care ministerul condus de Alexe poate impune Primăriei Municipiului Iaşi să ia măsuri împotriva poluării. În 2018, Iaşul, Braşovul şi Bucureştiul au provocat deschiderea, de către Comisia Europeană, a procedurii de infringement împotriva României din cauza gradului ridicat de poluare înregistrat în aceste oraşe.

Ministrul Mediului a anunţat că „o să avem, până la finalul anului, un plan complet pe care să şi-l asume Ministerul referitor la cel trei mari oraşe din ţară care astăzi sunt în procedură de infringement”.

Citiţi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii