UPDATE Un voyeurist, angajat la Socola. Urmărea cu o cameră cum se dezbracă medicii

miercuri, 22 aprilie 2020, 11:14
2 MIN
 UPDATE Un voyeurist, angajat la Socola. Urmărea cu o cameră cum se dezbracă medicii

Institutul de Psihiatrie „Socola” se află în fața unui nou scandal, după ce un angajat a folosit o cameră de luat vederi ascunsă într-o cutie pentru a filma încăperea în care se schimbă medicii și rezidenții desemnați să trateze pacienții suspecți de COVID-19, internați la unitatea medicală. 
 

Cutia ar fi fost amplasată într-un birou folosit de două cadre medicale și 10 rezidenți pentru a se schimba de hainele de stradă și pentru a îmbrăca combinezoanele de protecție necesare pentru consultarea pacienților suspecți de noul coronavirus. 
Bărbatul în cauză, angajat de mai mulți ani la unitatea medicală, a pus cutia în vestiarul respectiv înainte de Paște, fiind observată pe data de 16 aprilie pentru prima dată de unul dintre medici și deschisă chiar de șefa de secție în data de 21 aprilie. 


Medicii susțin că se tem că acest caz va fi mușamalizat, din moment de nu a fost anunțată poliția. Conducerea unității medicale a confirmat pentru Ziarul de Iași speța și susține că desfășoară în prezent o anchetă internă.
„Sigur că se vor lua măsuri, nu se poate mușamaliza așa ceva. Pot doar să vă confirm, mai mult nu pot să vă spun până la finalizarea anchetei interne. Vă dați seama în ce situație suntem, mi-e și jenă, e o situație penibilă”, a declarat Bogdan Șaramet, managerul Socola.

UPDATE: Gabriel Obadă, asistentul medical care a folosit o cameră video într-o cutie pentru a filma o încăpere din spital susţine că a comis „prostia vieţii” şi că ar fi vrut să vadă ce discută personalul medical în lipsa lui şi nu ar fi avut alte intenţii.

De asemenea, spune că a montat camera în cursul zilei de ieri, pe un pervaz, pentru a înregistra discuţiile din camera unde se adună personalul medical, cameră care nu e folosită drept vestiar.

„E camera unde se adună medicii la cafea, la o discuţie, nu este un loc unde să se schimbe de haine, schimbarea se face în alt loc. Regulamentul secţiei prevede alte spaţii pentru asta. Se aud multe discuţii în lipsa mea, voiam doar să vad dacă mă vizează pe mine sau nu. A fost o prostie, ştiu, am făcut prostia vieţii mele”, a precizat Gabriel Obadă.

Comentarii