„Vrem să guvernăm cu PNL, nu să se refacă USL“

USR ameninţă la Iaşi că nu va colabora cu PNL dacă deschide uşa pentru Chirica

miercuri, 29 ianuarie 2020, 02:58
2 MIN
 USR ameninţă la Iaşi că nu va colabora cu PNL dacă deschide uşa pentru Chirica

Posibilitatea ca actualul primar să candideze pentru un nou mandat din partea liberalilor nu e acceptată de USR, spune la Iaşi un membru al conducerii partidului.

Mihai Chirica nu reprezintă o opţiune plauzibilă pentru un candidat al dreptei, este de părere USR. „Mai auzim uneori că PSD şi PNL se aseamănă, iar asta ar însemna o confirmare a acestui fapt. Noi vrem să ajungem să guvernăm alături de PNL, dar vrem să fim siguri că ei merg în direcţia transformării, nu că se întorc spre USL. Aşteptăm, prin urmare, decizii rezonabile în ceea ce priveşte această candidatură la Iaşi“, a declarat senatorul USR Radu Mihail, membru al Biroului Naţional al Uniunii.

Mihail a susţinut ieri o conferinţă de presă la Iaşi alături de colegul său Dan Lungu, senator USR local.

Cât priveşte fuziunea USR şi PLUS, Radu Mihail a amintit că USR şi-a dorit să se întâmple mai repede. „Au fost ezitări în a clarifica momentul. Radical, nu s-a schimbat nimic, doar s-au acumulat informaţii din teren care arată că este o aşteptare de precizie“, a spus acesta.

Procesul fuziunii va fi definit la congresul organizat în luna iulie, după alegerile locale, care vor impune negocieri interne şi colaborări între oamenii din teritoriu.

Cu zece zile în urmă, atât PLUS, cât şi USR Iaşi şi-au prezentat listele de candidaţi pentru Primărie şi Consiliul Judeţean. În februarie, listele vor fi comasate în cadrul alianţei celor două formaţiuni. „Cred că, în urma alegerilor locale, vom şti exact – localitate cu localitate şi filială cu filială – ce se întâmplă, cum arată lucrurile în teritoriu la nivelul colaborării şi cum trebuie să acţionăm“, a spus Radu Mihail.

Comentarii