UPDATE: USR-istul prins „cu raţa-n gură” nu mai pleacă din partid şi din Consiliul Local
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

UPDATE: USR-istul prins „cu raţa-n gură” nu mai pleacă din partid şi din Consiliul Local

GALERIE
consilierUSR_Iulian_Husanu_Iasi
  • consilierUSR_Iulian_Husanu_Iasi
- +

În mesajul în care îşi anunţă demisia, Iulian Huşanu a dat explicaţii privind afacerile firmei sale cu instituţii ale statului.

UPDATE

Iulian Hușanu revine asupra demisiei anunțate ieri: nu mai pleacă din USR PLUS și, implicit, nu-și va pierde mandatul de consilier local. Aflați amănunte de AICI.

TEXT INIȚIAL

Iulian Huşanu, reprezentant al USR PLUS în Consiliul Local, a renunţat ieri la mandat, la doar o zi după ce Ziarul de Iaşi a relatat despre succesul său în afaceri cu instituţii ale statului, canalizat în ultimul timp spre primării cu aleşi colegi de partid. „Având în vedere că în prezent unii colegi din USR-PLUS consideră că realizarea unui PUZ sau afacerile cu instituţiile publice, chiar şi cu cele care nu au legătură cu USR-PLUS, nu pot fi realizate de către un membru de partid, vă rog sa luaţi in considerare următoarea declaraţie: Subsemnatul, Iulian Huşanu, vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru USR-PLUS. Sunt pe deplin conştient că această demisie îmi anulează şi dreptul de a mai fi consilier local”, a scris el pe una dintre paginile sale de Facebook.

USR PLUS Iaşi a confirmat demisia, subliniind că „este un gest de onoare şi etică”. „Iulian Huşanu este un antreprenor de succes, cu multe proiecte personale importante pentru comunitate. Îi mulţumim pentru toate eforturile depuse până acum în activitatea de consilier şi îi dorim mult succes în proiectele viitoare pentru Iaşi”, a transmis echipa USR PLUS Iaşi. După parcurgerea etapelor birocratice obligatorii, mandatul său va fi preluat de Oana Codru, 31 de ani, de profesie arhitect.

Ziarul nostru a scris alaltăieri despre şirul contractelor derulate de Urvas Com, firma la care Huşanu este acţionar unic (VEZI AICI). Numai în ultimele cinci luni a încasat peste 100 de mii de lei din vânzarea a aproape orice: mănuşi, apă, mobilier, programe de calculator. În ultimii trei ani, societatea comercială a reuşit să vândă prin achiziţii directe pe SICAP (platforma electronică de achiziţii publice) mărfuri în valoare de 2,5 milioane de lei, iar, prin proceduri de licitaţie, a obţinut contracte în valoare totală de 2,7 milioane. Printre partenerii de afaceri se numără Spitalul „Sf. Spiridon” (aproape un milion de lei), UMF (circa 320.000 lei), Poliţia de Frontieră (300.000 lei), Universitatea Tehnică (220.000 lei), Salubris (155.000 lei - înainte ca Huşanu să devină consilier local), Primăria Mirceşti (110.000 lei) şi ApaVital (circa 100.000 lei). Declaraţia de interese a consilierului nu conţine însă contractele încheiate în ultimul an, dar Iulian Huşanu promite că va reveni asupra completării ei corecte. La Mirceşti, Urvas a livrat materiale inclusiv către Centrul de vaccinare organizat de fostul subprefect Ştefan Tanasă. În mesajul afişat pe pagina de Facebook, consilierul îşi asumă întârzierea plăţilor de aproape 90 de mii de lei, dintr-un total care se apropie de 110 mii. Ziarul de Iaşi a relatat recent despre problemele financiare ale administraţiei comunei, pe fondul unor tensiuni uriaşe în Consiliul Local.

Tot la Mirceşti, firma lui Iulian Huşanu s-a înscris la o licitaţie în valoare estimată de 433,5 mii lei pentru acoperirea cu pavele a 5.000 mp de trotuar. „Din graba realizării actelor am realizat abia zilele trecute că (lucrarea, n.r.) este mult subestimată, luând deci decizia de retragere de la participare şi pentru că am înţeles că este legal, dar imoral”, susţine Huşanu.

Penultimul punct al scrisorii care se încheie cu anunţul demisiei din USR PLUS se referă la intenţia de a construi un bloc de locuinţe pe un teren pe care îl deţine în zona Bucium. „PUG-ul nu are şanse să fie aprobat curând, deşi m-ar fi avantajat mult pentru că mi-ar fi anulat cheltuielile pentru PUZ”, explică Iulian Huşanu. „Practic, eu prin intenţia de PUZ cer chiar mai puţin decât se va fi derulat în zonă prin viitorul PUG. Se vede clar buna intenţie, sper”, conchide el înainte să tragă linie şi să adauge declaraţia de demisie din USR PLUS. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.