VIDEO Bărbat din Roman încătușat și amendat cu 1.800 de lei după ce a curățat trotuarul de zăpadă

miercuri, 17 ianuarie 2024, 08:07
2 MIN
 VIDEO Bărbat din Roman încătușat și amendat cu 1.800 de lei după ce a curățat trotuarul de zăpadă

Un bărbat din Roman a fost încătușat și amendat cu 1.800 de lei de către Poliția Locală pentru că a curățat zăpada de pe trotuar. Romașcanul căruia i s-a imputat faptul că a aruncat zăpada pe stradă spune acum că își va căuta dreptatea în instanță.  

Un bărbat din Roman a fost încătușat de Poliția Locală și urcat cu forța în mașina instituției, apoi amendat cu 1.800 de lei pentru că a curățat zăpada de pe trotuar, scrie presa locală.

Monitorul de Neamț arată că bărbatul a vrut să ajute vânzătoarea unui magazin să curețe zăpada de pe trotuar, moment în care în zonă a apărut un echipaj al Poliției Locale.

Angajații primăriei i-au cerut să se legitimeze, fără prea multe explicații, spune și Roman TV, iar la refuzul bărbatului, care voia să știe ce i se reproșează, lucrurile au degenerat rapid.

În jur s-au adunat mai mulți oameni revoltați, iar pe rețelele sociale au apărut imagini filmate cu romașcanul bruscat, încătușat și urcat apoi cu forța în mașina Poliției Locale.

”Ce pregătire are ăla să poată încatușa un cetățean? Este un simplu paznic. Nu știu de ce le-au dat atâta putere hoții de la guvern”, a spus un martor la incident.

Ulterior s-a aflat că bărbatul încătușat pentru că ajuta pe cineva să curețe zăpada de pe trotuar era, nici mai mult, nici mai puțin, decât romașcanul declarat ”Voluntarul anului 2023”, ca membru al Asociației ”Născută Înger”.

Reacția Primăriei Roman, pe stirileprotv

Comentarii