De Business

Punem punctul pe știi

Vizita Papei Francisc la Iaşi este mană cerească pentru hotelieri

vineri, 18 ianuarie 2019, 02:50
3 MIN
 Vizita Papei Francisc la Iaşi este mană cerească pentru hotelieri

Pentru perioada 31 mai-3 iunie, ce coincide cu vizita Sanctităţii Sale în Iaşi, se mai găsesc foarte puţine camere la hotelurile şi pensiunile din municipiu.

Vizita istorică a Papei Francisc la Iaşi a făcut ca locurile din hoteluri să fie rezervate în proporţie de aproape 100%. După o analiză făcută de reporterii „Ziarul de Iaşi” pe site-ul www.booking.com observăm că la principalele hoteluri din Iaşi abia dacă au mai rămas câteva camere în perioada respectivă. La Hotel Unirea a mai rămas, spre exemplu, o singură cameră pentru 31 mai – 3 iunie, perioada în care Sanctitatea Sa va fi prezent în capitala Moldovei. Pentru cele trei nopţi de cazare, aici tariful este de 1.100 de lei, cu mic dejun inclus. La Hotel Moldova, în ultimele 24 de ore s-au făcut nu mai puţin de 22 de rezervări la preţul de 786 de lei pentru cele trei nopţi.

Reprezentanţii anunţă faptul că cei care vor să anuleze rezervările nu plătesc nimic, deoarece anularea e gratuită. Şi aici, au mai rămas doar trei camere libere pentru cei care doresc să vină la Iaşi. Tot trei camere mai sunt şi la Hotel Bucium. Chiar dacă este mai departe de centru, locurile se ocupă în ritm alert la preţul de 503 lei pentru trei nopţi de cazare. Aici reprezentanţii specifică faptul că nu cer plata în avans şi că anularea rezervării este de asemenea, gratuită. La Hotel Arnia locurile s-au epuizat de marţi, ora 11.30 iar în aceeaşi situaţie se află şi Hotel Ramada. Câte patru sau cinci camere mai sunt Hotel Internaţional, unde tariful este de 1.628 de lei pentru cele trei nopţi, hotel Pleiada, unde preţul este de 1.050 de lei, hotel Bellaria, unde preţul este de 909 lei pe trei nopţi. La Hotel Indiana mai erau marţi două camere, la preţul de 555 de lei, la hotel Continental trei camere, la preţul de 742 de lei iar la Little Texas o singură cameră. Ponturi pentru cei dornici să facă rezervări sunt la Hotel Zimbru, unde mai erau marţi la amiaza 6 camere, Hotel Dorobanţi, unde mai erau patru camere şi la Hampton by Hilton unde sunt mai multe oferte la preţul de 1.278 de lei pentru cele trei nopţi. La pensiunile din oraş abia dacă mai găseşti câte un loc, acestea având puţine camere.

Mai mult, pe site-uri apar ieşeni care închiriază apartamente in sistem hotelier pentru cei care doresc. Situaţia arată mai bine ca la Sărbătorile Sfintei Parascheva, când hotelurile din oraş au avut un grad de ocupare de aproximativ 90%. Vorbim de o capacitate de cazare la hotelurile enumerate mai sus de cel puţin 1.000 de camere, majoritatea duble, prin urmare şi-au anunţat sosirea la Iaşi nu mai puţin de 2.000 de persoane în cele trei zile în care înaltul prelat va vizita Iaşul. Acesta urmează să viziteze atât Capitala, cât celelalte regiuni istorice ale ţării, unde comunităţile catolice sunt pregnante. Vizita Papei vine în contextul unei invitaţii din partea comunităţii catolice din România făcute în luna noiembrie, atunci când episcopii noştri au vizitat Vaticanul. În mai multe rânduri, Papa Francisc şi-a arătat dorinţa de a veni în ţara noastră. În luna mai se împlinesc 20 de ani de când Papa Ioan Paul al II-lea vizita Bucureştiul, fiind un moment istoric: presa internaţională a vremii relata că era prima vizită de la Marea Schismă din 1054 a unui papă într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă. 

 

 

 

Comentarii