250 de cadre didactice, la cursuri pentru clasa pregătitoare

"Aici comunicarea trebuie să fie caldă, empatică, jucăuşă, pentru ca atmosfera să nu fie stresantă”, justifică şefa IŞJ utilitatea acestei etape de formare .

sâmbătă, 20 iulie 2013, 01:00
2 MIN
 250 de cadre didactice, la cursuri pentru clasa pregătitoare

Peste 250 de cadre didactice participă la prima etapă de formare interdisciplinară pentru a căpăta competenţe de predare la clasa pregătitoare.

 

Profesorii vor urma 132 de ore de formare, dintre care 40 „faţă în faţă” în unul dintre centrele din judeţ: Şcolile Gimnaziale “Otilia Cazimir’”, “Gh. Mârzescu’”, “B. P. Hasdeu”, “Alexandru cel Bun”, “G. Călinescu” şi “Petru Poni” din Iaşi; “I. Creangă” Tg. Frumos şi “I. Cantacuzino” Paşcani. Alte 220 de cadre didactice vor participa la etapa a doua a programului, în perioada 26 – 30 august. Faţă de anul trecut, când au fost pregătite 404 cadre, în 2013 vor beneficia de aceste cursuri cu 66 de persoane mai mult. „Peste 400 de profesori vor trece printr-o formă complexă de pregătire, pe sistem blended learning. Vor fi în aceeaşi măsură cursuri, seminarii, prezentări, activităţi faţă în faţă, cât şi activităţi la distanţă, pe platforme virtuale, în aşa fel încât, după parcurgerea modulului, să obţină o nouă calitate a demersului didactic, a viziunii metodice, atunci când se pune problema de a lucra cu copii mici, pentru care şcoala înseamnă intrarea într-un mediu nou. În această clasă de tranziţie, accentul trebuie să fie pe abordarea disciplinelor sub formă de jocuri atractive, iar comunicarea trebuie să fie caldă, empatică, jucăuşă, pentru ca atmosfera să nu fie stresantă”, a detaliat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. Pentru anul şcolar 2013 – 2014 vor fi pregătite peste 341 clase pregătitoare şi 136 clase întâi.

 

Comentarii