26 de studii de fezabilitate: cum a aruncat Consiliul Judeţean banii pe fereastră

sâmbătă, 10 septembrie 2016, 01:52
2 MIN
 26 de studii de fezabilitate: cum a aruncat Consiliul Judeţean banii pe fereastră

Conducerea Consiliului Judeţean se pregăteşte deja să dea explicaţii inspectorilor Camerei de Conturi. Vicepreşedintele CJ, Victor Chirilă, a apreciat că cele 26 de studii de fezabilitate întocmite anul trecut în vederea reabilitării drumurilor judeţene nu vor putea fi folosite în acest an.  

Conform legii, autorităţile publice sunt obligate să pună în practică prevederile din studiile de fezabilitate cel mai târziu la sfârşitul anului fiscal următor celui în care sunt realizate. „Studiile au fost făcute într-adevăr, cu aprobarea plenului CJ. Nu mai ştiu exact, dar posibil să fi votat şi eu. Nu vom putea să scoatem însă la licitaţie toate lucrările, pentru că efectiv nu avem bani. Va veni Curtea de Conturi şi va constata că nu am folosit toate studiile. Cineva va răspunde. Cine şi în ce fel, nu ştiu. Părerea mea este că nu ar fi trebuit făcute aşa de multe studii”, a spus Chirilă. Pentru realizarea studiilor de fezabilitate, anul trecut s-a alocat de către CJ aproximativ un milion de lei.

Comisia de prioritizare a lucrărilor pe drumurile judeţene a efectuat marţi o nouă deplasare în judeţ, fiind inspectate drumurile din vestul şi nord-vestul judeţului. O altă inspecţie, a drumurilor din sudul judeţului va fi organizată în cursul săptămânii viitoare. „Vom pune note fiecărui drum în parte, iar în funcţie de rezultat vor fi demarate şi lucrările de reabilitare. Îmbucurător este faptul că, după mult timp în care comisia nu a funcţionat, acum ne adunăm cu toţii, şi încă în plus. La lucrările comisiei a participat şi profesorul Vasile Cotiugă. Nu e membru al comisiei, dar am constatat chiar că este un factor de echilibru”, a spus Chirilă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii