A ajuns la spital după ce un şobolan cât o pisică l-a muşcat de cap

luni, 17 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 A ajuns la spital după ce un şobolan cât o pisică l-a muşcat de cap

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a necesitat îngrijiri medicale de urgenţă după ce a fost muşcat de cap de un şobolan imens. Victima, din localitatea Tomeşti, a încercat să prindă rozătoarea care intrase în locuinţa sa, însă nu a reuşit şi s-a ales cu o muşcătură severă în momentul în care a vrut să pună mâna pe animalul hăituit şi disperat. El a fost transportat cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“, iar după ce a fost stabilizat, a fost direcţionat către Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ Iaşi. „Pacientului i s-au acordat îngrijiri medicale, după care a fost trimis pentru a beneficia de tratamentul de profilaxie, de vaccinul antirabie şi cel antitetanos“, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Săptămâna trecută, mai multe persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase pentru vaccinul antirabic, în urma muşcăturilor provocate de animalele din gospodărie.

Surprinzător, cele mai multe cazuri s-au înregistrat din cauza bovinelor. Specialiştii au precizat faptul că vacile sunt infectate tot din cauza animalelor sălbatice, a rozătoarelor, care le muşcă, iar mai apoi ele transmit virusul, tot prin muşcătură, la om. În astfel de cazuri, prezentarea la spital este obligatorie, iar în caz contrar victima poate risca inclusiv decesul.
 

Comentarii