Ar fi trebuit să răspundă în cazul copilului uitat mort la morgă, dar şi-au luat concediu

joi, 21 august 2014, 01:56
2 MIN
 Ar fi trebuit să răspundă în cazul copilului uitat mort la morgă, dar şi-au luat concediu

Părinţii lui Fabian au fost anunţaţi de decesul fiului lor cu o întârziere de 5 zile.

Rezultatul anchetei în cazul lui Fabian Arnăutu, bebeluşul decedat pe 9 august şi despre moartea căruia părinţii au fost informaţi după cinci zile, întârzie pentru că două dintre persoanele care ar trebui audiate sunt în concediu. Astfel, comisia de disciplină de la nivelul Spitalului „Sf. Maria“ s-a întrunit ieri şi a audit o parte din personal, asistenţii de tură, asistentul şef şi medicul cu­rant, medicul de gardă şi registratorul urmând a fi au­di­aţi la începutul lunii septembrie, după ce revin din con­ce­diu.

„Ancheta nu este finalizată deoarece, conform le­gii în vigoare, nu pot fi convocate în comisia de dis­ci­pli­nă persoanele aflate în concediu. Cele două per­soa­ne se află în concediu, pe care şi l-au planificat din timp, nu este luat acum. Pe 11 septembrie, comisia se va reîntâlni, vor fi audiate şi celelalte persoane şi la ur­mă se va stabili dacă au fost înregistrate abateri. Ul­te­ri­or comisia de disciplină va propune sancţiuni pentru aba­terile identificate“, a declarat dr. Cătălina Ionescu, pur­tător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria“.

Fabian a murit sâmbăta trecută. Cei doi soţi şi-au ri­di­­cat copilul de la morgă joi, iar vineri l-au în­mor­mân­tat. Bebeluşul în vârstă de două luni s-a născut cu o mal­for­­ma­ţie cardiacă şi cu sindrom Down. După naştere co­pi­lul a fost monitorizat în Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi, în secţia exterioară cronici a Spitalului de Copii „Sf. Maria“ şi în secţia de ATI a acestuia. La internarea co­pi­lu­lui, personalul medical nu a trecut pe fişă un număr de con­tact al părinţilor şi astfel spitalul a întârziat să-i anunţe despre decesul micuţului. În cele din urmă, nu­mă­rul de telefon a fost găsită în arhiva secţiei exterioare de cro­nici, pe un document cu care Fabian a fost transferat de la maternitate.

Comentarii