Asfalt pe scurtătura ce leagă Păun de Tomeşti. Numai cu tractorul se circulă acum

marți, 23 august 2016, 21:00
2 MIN
 Asfalt pe scurtătura ce leagă Păun de Tomeşti. Numai cu tractorul se circulă acum

În acest moment, porţiuni din DJ 248D sunt din pământ, practic neaccesibile decât cu tractorul.

Primele lucrări de investiţii în drumurile judeţene vor începe abia din septembrie. Singurele lucrări în curs pe drumurile din judeţ sunt cele de întreţinere curentă şi de plombare pe câteva tronsoane scurte, în acest an fiind prevăzută doar demararea de noi lucrări de modernizare pe 6 km de drumuri.

„Avem în lucru două tronsoane de drumuri judeţene, unde se efec­tuează plombări prin metoda stro­pirilor succesive. Acest gen de plombe rezistă pe o durată mai mare de timp decât metoda clasică. Se lucrează pe DJ 248 Tomeşti – Holboca şi DJ 249E Tomeşti – Chipereşti. Au fost finalizate lu­crările de plombare pe DJ 282 Rediu – Horleşti – Movileni – Gropniţa, pe o porţiune de 25 km, DJ 208K, din drumul european spre Cristeşti, DJ 208F Tătăruşi – Iorcani şi DJ 280D Ruginoasa – Heleşteni. În total, valoarea lu­crărilor se ridică la aproximativ un milion de lei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Vlad Ciobanu.

Direcţia Judeţeană de Adminis­trare a Drumurilor şi Podurilor a demarat procedurile de licitaţie pentru modernizarea a 6 km de drumuri judeţene, pe DJ 207A şi DJ 248D. Ofertele vor fi deschise pe 31 august, atribuirea contractului urmând să se facă până pe 15 septembrie dacă nu vor exista contestaţii.

Un prim tronson, cel de pe DJ 207A, în lungime de 4 km, asigură legătura între comuna Sineşti prin Storneşti şi limita judeţului Neamţ. Al doilea tronson, în lungime de 2 km, face legătura între satul Păun din comuna Bârnova şi DN 28 prin Tomeşti, acum acest drum având porţiuni impracticabile, de pământ. În total, lucrările de modernizare a celor două drumuri sunt estimate la 10 milioane de lei.

În cursul acestei săptămâni ur­mează să fie scoase la licitaţie şi lucrările de reparaţii curente pe un tronson de 330 metri din DJ 280E Iaşi – Rediu, 600 metri pe DJ 280 pe raza comunei Dagâţa şi alţi 600 metri pe DJ 246 Ţibăneşti – Dagâţa.

Comentarii