Avocatul criminal de la Granit rămâne în arest: a recunoscut tot, deşi nu îşi aminteşte nimic

marți, 23 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Avocatul criminal de la Granit rămâne în arest: a recunoscut tot, deşi nu îşi aminteşte nimic

Victor Ion Axinte este judecat de Curtea de Apel după ce a ucis doi oameni cu maşina, având o viteză de 155 km/h şi o alcoolemie de 2,05 la mie.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ca avocatul Victor Ion Axinte, aflat în arest preventiv de la finele lunii martie, să rămână în continuare în spatele gratiilor. Axinte este judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului pentru o faptă comisă  în data de 22 martie 2017, atunci când a consumat alcool, s-a urcat la volan şi a provocat un accident în urma căruia doi tineri au murit. Potrivit datelor oficiale, alco­olemia stabiltă de anchetatori în cazul lui Axinte a fost stabilită la 2,05 la mie în sânge. Această valoare a fost calculată retroactiv după ce cele două probe de sânge au relevat valorii puţin mai mici.

„La intersecţia bulevardului Socola cu strada Bucium, datorită stării de ebrietate şi vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul Axinte Victor Ion a izbit din spate un alt autoturism ce tocmai plecase de la semafor pe aceeaşi bandă de circulaţie şi în aceeaşi direcţie, proiectându-l pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu un autoturism echipat taxi“, au precizat pro­curorii ieşeni. Cele două persoane care au murit aveau 36 şi 26 de ani. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii