Bărbatul împuşcat la Piteşti, martor într-un dosar de furt auto în care poliţistul şi suspectul sunt cercetaţi

marți, 04 iunie 2013, 10:06
3 MIN
 Bărbatul împuşcat la Piteşti, martor într-un dosar de furt auto în care poliţistul şi suspectul sunt cercetaţi
Bărbatul împuşcat mortal pe o stradă din Piteşti era martor într-un dosar în care principalul suspect în cazul crimei şi poliţistul din Bucureşti sunt cercetaţi într-un dosar privind furtul unei maşini, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor.
Potrivit surselor citate, dosarul a fost deschis în 2012 de anchetatorii din Piteşti şi este în curs de cercetare.
Un poliţist din Bucureşti şi principalul suspect în cazul bărbatului împuşcat mortal în stradă, la Piteşti, sunt audiaţi, marţi, la sediul Parchetului Tribunalului Argeş.
Potrivit anchetatorilor, poliţistul audiat este din Bucureşti şi lucrează ca subofiţer la Secţia 14 Poliţie.
Anul trecut, el a reclamat că arma personală, un pistol de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul din Bucureşti era prieten cu victima şi vindeau împreună maşini.
Oamenii legii au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la locuinţa principalului suspect, aflată în apropierea apartamentului victimei.
Până în prezent arma cu care a fost ucis bărbatul nu a fost găsită, fiind vorba despre un pistol cu calibru de nouă milimetri.
Un bărbat de 37 de ani a fost găsit mort, luni noapte, în faţa blocului în care locuia, din municipiul Piteşti, martorii susţinând că acesta a fost împuşcat, cel mai probabil, cu şase focuri de armă.
Incidentul a avut loc în cartierul piteştean Prundu, el fiind anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 de către un localnic.
La faţa locului s-a deplasat un echhipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş pentru a încerca salvarea bărbatului, însă acesta era decedat.
"Este vorba despte un bărbat de 30 – 35 de ani, cu multiple plăgi împuşcate în torace şi membre. Nu a mai putut fi salvat, fiind preluat de Serviciul de Medicină Legală şi transportat la morga din Piteşti", spunea mediculAdriana Tocaci de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Argeş.
Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeş declara că bărbatul a fost împuşcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în "două reprize" de câte două-trei focuri.
El a precizat că sunt luate în calcul mai multe variante, între care şi o reglare de conturi, în condiţiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Piteşti.
"A fost împuşcat cu armă letală, armă cu glonţ, se pare de calibru nouă milimetri. Am găsit câteva tuburi la faţa locului, s-a tras în două reprize câte două-trei focuri. E împuşcat în piept. Cine a tras, a tras cu intenţia de a-l omorî. Avem un traseu de câţiva zeci de metri în care victima şi-a abandonat lucrurile pe care le avea. Au fost faţă în faţă se pare victima cu agresorul. Există şi date că victima ar fi avut un conflict, că a fost ameninţat, verificăm această ipoteză, verificăm şi dacă este o reglare de conturi, dar nu ne putem pronunţa acum, luăm în calcul şi faptul că victima este o persoană din lumea interlopă în întocmirea cercului de suspecţi", a declarat procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeş. (Mediafax)

Comentarii