De Business

Punem punctul pe știi

Botoşaniul dă o lecţie de turism Iaşului la târgul de la Palas. Toată Moldova vrea aici

sâmbătă, 18 martie 2017, 02:50
4 MIN
 Botoşaniul dă o lecţie de turism Iaşului la târgul de la Palas. Toată Moldova vrea aici

Cea mai nouă investiţie de la Botoşani, Cornişa Aquapark & sports, este promovată la târgul de turism ce are loc zilele acestea în oraş.

 

Pâna duminică inclusiv, în sala Atrium din Palas are loc cea de-a V-a ediţie a Târgului de Turism „Vacanţa”, unul dintre principalele târguri de profil din Moldova, pe lângă cel de la Suceava şi Bacău. Ieri ieşenii au putut analiza ofertele de la 15 agenţii de turism, hotelieri, companii aeriene şi autorităţi locale, printre care se numără şi unele foarte mari, precum Blue Air, Tarom, Eximtur, Ministerului Turismului, CFR Călători, Tashad, Kusadasi dar şi din Braşov, Huşi, Oradea, Botoşani şi Maramureş. „Noutatea de anul acesta constă în vouchere de vacanţă care vor fi valabile de pe 1 iulie, timp de un an. Avem mult mai multe destinaţii decât acum doi-trei ani şi cred că este timpul ca Iaşul să-şi asume turismul intern. Sperăm ca la anul acest târg să fie mai dezvoltat”, a precizat Alexandru Nănescu, preşedintele regionalei N-E a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România. 

Reduceri şi de 50%
 
Atracţia principală a acestui târg se găseşte la standul celor de la Botoşani, care prezintă publicului un proiect unic pe ţară. Cornişa Aquapark & sports se va deschide din vară pe o suprafaţă de 48 hectare şi va fi cel mai mare spaţiu de divertisment din România. Aici turiştii vor găsi piscine interioare şi exterioare, râu artificial de rafting, patinoar, perete de escală, terenuri de sport, skate park, spaţii de joacă, restaurant, spa, lac cu bărci, parcare, etc.
 
 
Până în prezent vorbim de o investiţie de 80 milioane de lei, dar cu siguranţă se va depăşi această sumă. Nicăieri în ţară nu mai există un spaţiu care să le aibă pe toate la un loc, sperăm să avem turişti şi de peste Prut, din Republica Moldova”, a precizat Brânduşa Lupaşcu, reprezentant Cornişa Botoşani.
 
La standul agenţiei Paralela 45, ieşenii pot găsi reduceri şi de 50% pentru vacanţele în Antalia dar si alte surprize. Pentru Costa Brava şi Costa Blanca, reducerile sunt de 20% iar agenţia mai oferă clienţilor 10% reducere la târg pentru o parte dintre destinaţii, în funcţie de perioadă, hotel, etc. „Ca noutate la acest târg avem două programe mari pentru China, cu plecare din Iaşi. Plecarea este pe 25 octombrie pentru 10 zile şi opt nopţi, pe traseul Beijing – Hangzhou- Shanghai – Beijing,  la preţul de 1.190 euro de persoană. Turism social am avut şi anul trecut, acesta constă într-o săptămână pe Costa Brava”, a precizat Cristina Mihai, manager Paralela 45.
 
O atracţie deosebită este standul Dino Parc din Râşnov, unde copii pot desena dinozauri la o măsuţă special amenajată şi pot călări un dinozaur pe roţi. „Dino Parc Râşnov este nou, există din 2015 şi suntem pentru prima dată la acest târg. Am venit să ne vadă lumea, să ne facem cunoscuţi. Avem vouchere de 10% discount şi informaţii despre cazare, masă. Atractiv pentru copii este spaţiul cu dinozauri animatronici, care au senzori şi se mişcă sau scot sunete când simt mişcare, un cinema 3D cu 12 scaune pe platformă mobilă, spaţiul de aventură cu tiroliană şi un labirint cu laser”, au specificat reprezentanţii Dino Parc Râşnov.
 
Ce alte oferte sunt disponibile
 
Pe lângă cele menţionate, la Râşnov, ieşenii mai pot găsi expoziţii, spaţii de joacă, ateliere de pictură, parcul fiind un loc în care se poate sta toată ziua, deoarece are chiar şi restaurant. Preţul de intrare este de 22 de lei pentru copii şi 28 de lei pentru adulţi, iar preţul pe activităţi începe de la 5 lei şi poate ajunge la 50 de lei. La acest târg, principalele destinaţii de vacanţă de vară sunt: Grecia Continentală cu Riviera Olimpului şi Halkidiki, Grecia Insulară cu Rhodos, Thasos, Creta, Corfu, Zakinthos, Skiathos, şi Lefkada. De asemenea sunt foarte multe oferte pentru Turcia, România, Spania, Italia, Croaţia, Muntenegru şi Portugalia. Târgului este deschis în intervalul orar 10 – 22, accesul fiind gratuit. Astăzi, cei care vizitează târgul pot fi spectatorii unui moment special de dans, programat de organizatori.    

Comentarii