Sfârşit de săptămână plin cu probleme la Aeroport

Călătorii din avion au ajuns la Iaşi, bagajele la Bucureşti. Problemele nu s-au oprit aici

luni, 23 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Călătorii din avion au ajuns la Iaşi, bagajele la Bucureşti. Problemele nu s-au oprit aici

În cele din urmă, bagajele au ajuns la Iaşi cu maşina, ceea ce i-a scos din sărite pe pasageri. Aseară, avionul de Viena pentru Iaşi a ajuns la Chişinău.

Angajaţii Aeroportului au trăit intens sfârşitul de săptămână. Atât vineri, cât şi ieri, problemele s-au ţinut lanţ la aerogara ieşeană. Cursa Viena-Iaşi a întârziat vineri peste o oră faţă de graficul programat pentru aterizare. În plus, jumătate din pasageri s-au trezit cu bagajele trimise la Bucureşti, în loc să fie debarcate la Iaşi. „Din ce mi-au spus angajaţii noştri, a fost o pro­blemă de comunicare între operatorul ae­rian şi agentul de handling, în care Ae­roportul a fost prins la mijloc. Mai exact, Austrian Airlines a schimbat aparatul cu care venea de obicei, din cauza numărului mare de solicitări. Au venit cu un Airbus 319, aparat la care operaţiunile de handling se defăşoară altfel decât standard. La un Airbus, bagajele sunt puse în casete metalice, care sunt manevrate cu utilaje specifice, pe care agentul de handling nu le avea la îndemână. Ca urmare, s-a întârziat cu debarcarea bagajelor, altele au ajuns la Bucureşti şi au fost trimise înapoi cu maşina, ceea ce a fost o sursă serioasă de stres şi nervi pentru pasageri, absolut de înţeles de altfel“, a explicat directorul Aeroportului, Marius Bodea. Cel mai mult a avut de suferit un ieşean care a făcut cursa Iaşi – Viena şi retur. La plecare a pierdut un zbor, avionul fiind deja plin. La întoarcere, bagajele sale au făcut parte dintre cele care nu au mai fost debarcate la Iaşi.

Prognoza meteo anunţă în continuare zile cu ceaţă

La problemele date de cursa Viena – Iaşi s-au adăugat vineri două zboruri suplimen­tare faţă de zborurile programate. Astfel, cursa Carpatair Boergamo – Bacău, cu 104 pasageri la bord, nu a mai putut ateriza la destinaţie din cauza condiţiilor meteo, fiind dirijată spre Iaşi. Aparatul Fokker 100 a părăsit ulterior aeroportul ieşean, plecând spre Roma cu pasageri aduşi de la Bacău. Nici cursa regulată Tarom Bucureşti – Suceava nu a putut ajunge la destinaţie vineri seara, fiind de asemenea dirijată spre Iaşi. Ultimul incident a fost înregistrat ieri seară, când cursa Viena – Iaşi nu a mai putut ateriza din cauza ceţii dense de pe aeroport. Zborul a fost redirijat spre Chişinău, pasagerii fiind aduşi la Iaşi cu autocare. Conform directorului Bodea, problemele pe Aeroport ar putea continua şi în zilele următoare, prognoza meteo arătând posibilitatea reapariţiei ceţii.

Comentarii