Copiii, transformaţi în cavaleri şi prinţese în Tabăra Medievală

miercuri, 22 iulie 2015, 18:31
2 MIN
 Copiii, transformaţi în cavaleri şi prinţese în Tabăra Medievală

O lume plină de cavaleri şi domniţe îi aşteaptă pe elevii ieşeni vara aceasta, în Tabăra Medievală pentru Copii. Tabăra va avea loc la pensiunea „Valea cu struţi“ din satul Şirnea, comuna Fundata, judeţul Braşov, localitate situată în pasul Rucăr – Bran şi este organizată de Medieval Proxis.

Cei care doresc să-şi înscrie copiii încă o mai pot face pe ultimele locuri rămase disponibile. Tabăra se desfăşoară în serii de câte o săptămână şi au mai rămas locuri libere pentru următoarele perioade: 26 iulie – 1 august, 9-15 august şi 16-22 august. Se pot înscrie atât copii de grădiniţă, dar care să aibă împlinită vârsta de 5 ani, cât şi copii de liceu, până în 16 ani. În funcţie de vârstă, aceştia sunt împărţiţi pe grupe de care va avea grijă câte un instructor.

Copii vor învăţa engleză, vor face drumeţii, vor participa la ateliere şi vor merge în excursii. Nu vor lipsi focurile de tabără şi nici ceremonia de investire. Atunci fiecare copil va primi câte un blozon distinctiv în lumea cavalerilor. Aici elevii pot învăţa cum să mânuiască o sabie, la atelierul de spadă medievală, cum să tragă cu arcul, la atelierul de tir cu arcul, cum să improvizele la atelierul de teatru medieval şi cum să picteze în acelaşi stil. O altă atracţie este atelierul de realizare manuală a hârtiei, unde elevii vor face cu mâinile lor foile de papirus.

Organizatorii recomandă părinţilor să pună în bagajele copiilor haine suficiente pentru o săptămână la munte, medicamente, încălţăminte impermeabilă, pelerină de ploaie, obiecte pentru igienă şi o adeverinţă medicală de la medicul de familie în care să se specifice dacă copilul suferă de anumite afecţiuni, alergii ori este în mijlocul unui tratament.

Preţul pentru o săptămână de tabără este de 1.550 de lei şi acoperă transportul, masa, cazarea, consumabilele, închirierea costumelor şi alte materiale necesare pe parcurs. Şi pentru că pe vremea lor cavalerii nu aveau sabia într-o mână şi touch screen-ul în cealaltă, organizatorii interzic cu desăvârşire telefoanele mobile. Părinţii pot lua legătura cu copii lor prin intermediul instructorului. Cei care doresc să-şi înscrie copilul pot suna la numărul de telefon 0725.223.396 sau pot accesa site-ul http://www.tabara-medievala.ro

 

Comentarii