Corul de Copii Angeli prinde glas după 14 ani de muţenie. Peste 60 de copii, selectaţi

marți, 20 octombrie 2015, 18:21
2 MIN
 Corul de Copii Angeli prinde glas după 14 ani de muţenie. Peste 60 de copii, selectaţi

 În urma selecţiei care a avut loc la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi la începutul lunii octombrie, din cei 120 de copii prezenţi la concurs au rămas 63 în final. Aceştia vor forma Corul de Copii Angeli, reînfiinţat după ani buni de pauză. 

Vestitul cor, cunoscut de ieşeni a fost relansat de către foşti corişti, care acum doresc să aducă un plus de valoare Iaşului prin această iniţiativă. „120 de copii, şcolari şi elevi din învăţamântul gimnazial s-au întrecut în cântece, exerciţii ritmice şi de auz în faţa unui juriu de specialitate alcătuit din foştii membri ai Corului de copii Angeli, actualmente membri în instituţii de cultură de prestigiu din oraşul nostru, alături de Florin Spătariu, dirijor şi profesor de cor. În urma preselecţiei au fost selectate 63 de voci ce vor răsuna foarte curând în concerte precum aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea TVR Iaşi, de Crăciun la Radio Iaşi, la Catedrala Romano Catolică, în Palas Mall, Iulius Mall, Muzeul Literaturii Române“, a declarat Cornel Arva, preşedintele Asociaţiei Muzicale Angeli.
 
Acesta mai menţionează faptul că pentru 2016 există deja paşi concreţi pentru a încheia parteneriate cu instituţii de cultură din Europa în vederea participării la minim două turnee, diferite concursuri internaţionale, concerte şi schimburi de experienţă. De asemenea, în anul 2016, în luna mai, Asociaţia intenţionează să înfiinţeze Mini Angeli (5-7 ani), pentru ca în octombrie 2016 să ia naştere Angeli Young (14-19 ani).
 
Timp de peste de zece ani, Corul de Copii Angeli a funcţionat sub egida TVR Iaşi şi Radio Iaşi, având ca dirijori, în ordine cronologică pe Doru Morariu, Ana Lăcrămioara Pauliuc, Ilie Hrubaru, regretatul Val Gafta şi Consuela Radu. Proiectul a fost iniţiat din dorinţa de a readuce muzica corală pentru copii în prima linie în proiectele pentru Iaşi, Capitală Culturală Europeană, dar şi în alte proiecte de nivel internaţional. 
 

Comentarii