N

Crin Antonescu vine la Iaşi pentru confruntarea dintre Adomniţei şi Chirilă

N

vineri, 04 aprilie 2014, 01:50
3 MIN
 Crin Antonescu vine la Iaşi pentru confruntarea dintre Adomniţei şi Chirilă

\N

Liberalii ieşeni îşi vor alege mâine şeful pe următorii patru ani, sub ochii preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Acesta urmează să asiste la conferinţa judeţeană a partidului, fiind singurul lider naţional din PNL care şi-a confirmat prezenţa. „Noi am invitat pe toată lumea, inclusiv pe reprezentanţii celorlalte partide. Pentru ai noştri însă, este un program foarte încărcat. Vineri avem la Sibiu lansarea regională a candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European. Va fi dificil ca oamenii să meargă la Sibiu vineri şi să ajungă sâmbătă dimineaţă la Iaşi. Crin Antonescu va fi. De Klaus Iohannis sau alţii nu putem fi siguri”, a declarat Marius Dangă, şeful organizaţiei municipale şi secretarul coordonator al filialei judeţene a PNL.

La conferinţa judeţeană a PNL vor participa 718 delegaţi, aproximativ 230 urmând să reprezinte municipiul Iaşi. Iniţial, numărul delegaţilor fusese stabilit la 750. Conform precizărilor lui Dangă însă, în unele localităţi din judeţ nu există organizaţii ale partidului. Pentru ca alegerile să fie statutare, trebuie să participe delegaţii a cel puţin două treimi din organizaţiile locale.

La alegerile de mâine, pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene au fost depuse două candidaturi, cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, respectiv cea a consilierului judeţean Victor Chirilă. „Este de datoria mea să cred că preşedintele Adomniţei va avea voturile tuturor delegaţilor din municipiu, ca fost preşedinte al filialei municipale. Domnul Chirilă va avea probabil toate voturile delegaţilor din Bârnova, unde a fost primar. Şapte sau 11. Cele mai multe dintre organizaţiile locale merg tot cu Adomniţei. Dacă s-ar pune problema câştigătorului, întrebarea ar fi «dacă iese Chirilă, ce va fi a doua zi?»”, a spus Dangă. Opinia acestuia a fost contrazisă de Chirilă, care a precizat că nu are nevoie de o funcţie de conducere în CJ pentru a câştiga. „Dangă vede doar din Podu Roş în Centru şi atât, nu vede judeţul, unde oamenii noştri aleargă în campanii prin praf şi noroaie. Eu le ofer liberalilor uşa deschisă, spre intrare, timp pentru fiecare şi lucru în echipă. Nu poţi cumpăra voturi. Avem 45 de primari. N-ai cum să-i mulţumeşti pe toţi, iar banii din bugetul judeţului nu pot fi învârtiţi pentru partid, deci nu e vorba de bani. Dacă era să se poată, în doi ani avea tot timpul Adomniţei să împartă bani”, a spus Chirilă.

În urmă cu cinci zile, când şi-a anunţat candidatura, Chirilă estima numărul voturilor în favoarea sa la aproximativ 80% din total. Ieri, acesta şi-a apreciat şansele la doar 54-58%. „S-au mai dat telefoane între timp. Mai o ameninţare, mai o promisiune, mai că Chirilă nu merge pe linia dreaptă, ca în orice campanie. Clar este că partidul trebuie redat celor care muncesc pentru partid şi care aduc voturi pentru partid, nu să rămână celor care cred că judeţul se termină în Podu Roş”, a precizat Chirilă.

Pentru cele 28 de locuri din viitorul Birou Politic Judeţean s-au depus 50 de candidaturi. Dintre candidaţi, zece şi-au exprimat opţiunea de a ocupa unul din cele nouă posturi de vicepreşedinte. În privinţa repartizării posturilor din BPJ, Chirilă aprecia că două treimi din acestea ar trebui să revină reprezentanţilor PNL din mediul rural, de unde provin două treimi din delegaţi. „Formula lui Chirilă are nişte erori de logică. Două treimi din candidaţi sunt din municipiu. Cum să iasă două treimi din cei aleşi, de la ţară?”, a replicat Dangă.

Comentarii