Cum s-au îmbogăţit doi traficanţi cu un bordel în centrul Iaşului

luni, 24 iunie 2013, 01:50
3 MIN
 Cum s-au îmbogăţit doi traficanţi cu un bordel în centrul Iaşului

Tribunalul Iaşi a condamnat, la finele săptămânii trecute, doi traficanţi de persoane care s-au îmbogăţit pe spinarea a două prostituate. Neculai Papafir şi Delia Coşug au fost condamnaţi la şase, respectiv cinci ani de închisoare cu executare după ce au fost acuzaţi de trafic de persoane. Decizia instanţei nu este definitivă. Pe lângă pedepsele acordate, judecătorii au mai decis să confişte de la cei doi şi sumele obţinute din traficul de persoane: aproape 90.000 de lei. De asemenea, au mai fost indisponibilizate şi o maşină, laptopuri sau plasma tv.

Potrivit procurorilor DIICOT, Delia Coşug şi Neculai Papafir au exploatat două tinere într-un apartament de lux închiriat în centrul Iaşului. Prima dintre fete care a fost păcălită de cei concubini să se prostitueze este Narcisa P., în vârstă de 23 de ani. Anchetatorii au precizat că aceasta îi ştia pe Papafir şi Coşug din 2009, atunci când a fost convinsă să întreţină relaţii sexuale pentru ei. Tânăra suferă de un uşor retard mental, fapt ce a făcut ca misiunea proxeneţilor să nu fie foarte grea. În urma relaţiilor sexuale pe care Narcisa P. le-a întreţinut cu sute de ieşeni, fata a rămas însărcinată. Ulterior, în locuinţa desfrâului a venit o altă tânără, de 18 ani. Ioana S. a ajuns în apartament fiind adusă de un tânăr pe nume „Vali“, văr cu Neculai Papafir. Fata abandonase şcoala de ceva vreme şi era fugită de la părinţi de un timp. A început să se prostitueze şi ea la o săptămână după ce a ajuns în locuinţa din Piaţa Unirii. Clienţii celor două fete erau racolaţi prin intermediul anunţurilor date la ziar, au arătat procurorii.

„Una dintre părţile vătămate a fost instruită de inculpaţi să răspundă la telefon şi să indice clienţilor racolaţi prin anunţurile date la ziar imobilul unde întreţinea relaţii sexuale contra cost. Pentru a fi sigură că aceşti clienţi nu erau însoţiţi de lucrători de poliţie, partea vătămată era sfătuită de inculpaţi să îndrume clienţii spre apartament cerându-le să urce cu liftul la etajul superior şi apoi să coboare pe scări la etajul patru, unde era situat apartamentul“, se precizează în rechizitoriu.

Totul s-a terminat pe 28 iunie 2012, atunci când Ioana S., a reuşit să-şi contacteze tatăl şi să-i spună locul în care se afla. Ultimul client a fost urmărit de autorităţi, iar anchetatorii i-au reţinut pe cei doi traficanţi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii