Dezvăluiri în cazul accidentului nautic de pe Snagov provocat de fiul unui magnat

luni, 15 iunie 2015, 07:50
3 MIN
 Dezvăluiri în cazul accidentului nautic de pe Snagov provocat de fiul unui magnat

O șalupă condusă de Alexandru Popescu a spulberat o barcă în care se aflau șase oameni. Bilanțul: un mort și cinci răniți. Tânărul este moștenitorul fostului proprietar al Petrolexportimport.

Unul dintre cele mai grave accidente nautice din ultimul sfert de secol, în care au fost implicate două ambarcațiuni, a avut loc pe „lacul miliardarilor”, așa cum este denumit Lacul Snagov. Un om și-a pierdut viața iar alți cinci au fost răniți după ce șalupa condusă de Alexandru Popescu, de 28 de ani, a spulberat, pur și simplu, o barcă în care se aflau clienții unui res taurant. Oficiali din Poliția Română neau confirmat că tânărul este fiul unuia dintre magnații petrolului din România, Ovidiu Popescu – fostul patron al Petrolexportimport și proprietar al Palatului Știrbei.

Alarma s-a dat, pe Lacul Snagov, în jurul orei 0.20, la scurt timp după terminarea partidei de fotbal dintre echipele naționale ale Irlandei de Nord și României.

„După meci, o parte dintre clienții restaurantului Dolce Vita, aflat pe malul lacului, au fost conduși, cu o ambarcațiune a localului, către celălalt mal, unde se află parcarea în care aveau autoturismele”, a povestit unul dintre anchetatori.

Barca restaurantului – model Spat, de mici dimensiuni – era condusă de Ionuţ Conea. În ea se mai aflau două femei și trei bărbați. La circa 200 de metri de mal, din partea dreaptă a venit, cu viteză mare, o șalupă, marca Commander. Conea nu a mai putut evita impactul: șalupa a trecut, efectiv, peste barca restaurantului care s-a răsturnat. Până să se scufunde ambarcațiunea, răniții s-au menținut la suprafață, sprijiniți de barca Spat.

Strigătele de ajutor ale clienților, aruncați în apa rece a lacului, au atras atenția angajaților restaurantului și a localnicilor, aflați lângă debarcader. Mai multe ambarcaţiuni – bărci şi skzjet – s-au pus în mișcare și au reușit să îi aducă la mal pe patru dintre clienți și pe Ionuț Conea. Lipsea cel mai vârstnic dintre pasageri: un bărbat de 60 de ani.

„Am primit un apel de urgență la 112, în jurul orei 0.30. La fața locului s-au deplasat trei echipaje SMURD. Când au ajuns acolo, cele cinci persoane rănite erau pe mal”, ne-a spus locotenentul Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București- Ilfov. La vestea că în apa lacului a rămas încă o persoană, o echipă de cinci scafandri au început căutările.

Dimineața, echipa de scafandri a fost schimbată cu o alta. În jurul orei 7.00 a fost descoperită epava bărcii Spat. Au urmat alte patru ore și jumătate de căutări până ce scafandrii au dat de urma trupului neînsuflețit al bărbatului de 60 de ani. Acesta a fost găsit în jurul orei 11.25, la circa 40 de metri de epava bărcii din care fusese aruncat.

Aflaţi amănunte de pe evz.ro

 

Comentarii