Doi studenţi străini, băgaţi după gratii pentru incendierea maşinii din Centru

sâmbătă, 06 mai 2017, 01:50
3 MIN
 Doi studenţi străini, băgaţi după gratii pentru incendierea maşinii din Centru

Cei doi israelieni sunt studenţi la Medicină. Aceştia au confundat maşina medicului Monica Holicov cu a unui individ care era în conflict cu ei.

Doi studenţi la medicină isra­elieni au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii ieşeni, după ce, în urmă cu o săptămână, din greşeală, au incendiat autoturismul medicului Monica Holicov. Cei doi stu­denţi, care lipseau des de la şcoală, au vârsta de aproximativ 30 de ani şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au făcut o percheziţie în apartamentului unuia dintre ei situat în apropierea Universităţii de Medi­cină şi Farmacie „Gr. T. Popa“. 

Aici, poliţiştii au găsit două bâte folosite în distrugerea maşinii medicului, un autoturism Volks­wagen Passat. „Poliţiştii au decis ca în urma probatoriului să reţină cele două persoane pentru infracţiunea de distrugere. În apartamentul în care a fost făcută percheziţia, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri. Conti­nuăm cercetările“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, joi spre vineri, 28 aprilie, în jurul orei 4, cei doi studenţi israelieni s-au apropiat de autoturismul medicului Monica Holicov şi au spart cu bâtele geamurile portierelor autoturismului, apoi au plecat. După un timp, unul dintre ei s-a întors şi a aruncat o sticlă cu benzină în inte­riorul maşinii, care a ars în totalitate. Autorul se afla în conflict cu alţi tineri şi ar fi confundat maşina cu a unuia dintre aceştia. Maşina se afla parcată pe strada Mihai Eminescu. În aceeaşi zi, poliţiştii au ridicat imaginile de la cinci magazine şi locaţii aflate în apropiere şi au observat cum un tânăr îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga pusă pe cap, sparge unul dintre geamurile autoturismului şi aruncă ceva în interior, apoi pleacă. Fiind întuneric la acea oră, persoanei filmate de came­rele de luat vederi nu i se vede faţa. Însă proprietarul autoturismului, medicul, a mers cu înre­gistrarea video la vecini, iar aceştia au recunoscut autorul în persoana unui tânăr arab care învaţă la UMF.

„Un arab mi-a dat foc la maşină, toată lumea ştie cine este persoana respectivă, însă poliţia nu face nimic. Cu toate că sunt cinci camere de luat vederi, în centrul Iaşului se poate întâmpla o aşa grozăvie. Maşina era parcată în apropie­rea bulevardului Independenţei, la ora 5 dimineaţa. Făptaşul a fost văzut de către vecinii de la bloc, sunt imagini pe camerele de luat vederi. Este adevărat că era noapte, şi avea o glugă pe cap, însă poate fi recunoscut. Era îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga trasă pe cap. A incen­diat-o fără să mă cunoască, fără niciun motiv. Am înţeles că face parte dintr-un partid arab. Eu am vecini arabi care mi-au spus ei cine este făptaşul. Mi-au spus că nu pot da declaraţii la poliţie. Mi-a spart un geam şi mi-a aruncat în interior un cocktail Molotov. Maşina a ars total. Au fost pompierii, a fost poliţia, iar aceştia din urmă m-au anunţat pe mine, la ora 7 dimineaţa“, ne-a povestit dr. Monica Holicov în urmă cu câteva zile. 

Comentarii