După două luni încă nu a fost găsit cel care a vrut să ucidă patru studenţi în cămin

miercuri, 13 mai 2015, 01:58
3 MIN
 După două luni încă nu a fost găsit cel care a vrut să ucidă patru studenţi în cămin

Uşa unei camere de cămin a fost incendiată pe interior în toiul nopţii, ocupanţii camerei fiind la un pas de a muri sufocaţi.

Poliţia nu a reuşit încă să identifice persoana care a dat foc, în noaptea zilei de 18 martie, la uşa camerei 95 din Căminul C4 Târguşor Copou al Universităţii „Al.I. Cuza“, atunci când patru tineri au fost la un pas de a se sufoca. Ancheta poliţiştilor continuă, dar aceştia nu au reuşit să identifice făptaşul, deşi au fost audiaţi aproape toţi ti­ne­rii de pe palierul respectiv în mai multe rânduri de către poliţişti. Reprezentanţii universităţii susţin că poliţiştii i-au informat că s-a demarat urmărirea penală şi aceştia au fost întrebaţi dacă se constituie sau nu parte civilă în dosar.

Una dintre ipotezele în acest caz se concentrează pe al cincilea student care fu­sese cazat în camera respectivă. Cu o lună de zile înaintea incendierii, colegii de cameră l-ar fi bătut, rupân­du-i un deget, iar una dintre ipo­tezele luate în considerare este răzbunarea acestuia, care era şi decazat din ca­meră. Persoana necunoscută care a pornit incendiul a folosit franjuri dintr-un mop înmuiate în spirt pe care le-a pus sub uşa camerei 95, ca un fitil. Focul s-a extins pe partea interioară a uşii, iar cei patru tineri, de la Facultatea de Geografie şi Geologie, dormeau când unul dintre studenţii care citeau în sala de lectură a simţit miros de fum şi a început să bată la uşa colegilor săi. Tinerii au re­uşit, folosindu-se de două pături, să spargă uşa care ar­dea pe partea interioară de sus până jos, apoi a fost che­mată poliţia.

Dacă se va dovedi că cel care a pornit incendiul este student al UAIC, acesta riscă să fie propus pentru exmatriculare şi să fie lipsit de dreptul de a se reînmatricula la UAIC.

CITIŢI ŞI:

Două IPOTEZE în cazul încercării de carbonizare a unor studenţi în cămin la Iaşi

Cercetările continuă în cazul celor patru studenţi din Căminul C4 al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi care au fost la un pas de sufocare după ce uşa le-a fost incendiată în miezul nopţii.

 

„Reglare de conturi“ sinistră! Joaca de-a moartea într-un cămin studenţesc din Iaşi

Un tânăr sau un grup cazat în căminul C4 din Târguşor Copou a băgat o cârpă înmuiată în spirt pe sub uşa unei camere vecine, unde locuiau patru colegi, şi i-a dat foc. Totul se întâmpla la ora 2 dimineaţa, când cei din cameră dormeau. Uşa a luat foc, putând provoca o tragedie. Poliţia a declanşat deja o anchetă, vinovatul urmând a fi exmatriculat, urmând a suporta şi rigorile legii.

 

Comentarii