Facultatea de Medicină Dentară, cea mai dotată din România. Află motivul

luni, 01 iulie 2013, 18:18
2 MIN
 Facultatea de Medicină Dentară, cea mai dotată din România. Află motivul

Facultatea de Medicină Dentară de la Iaşi este singura din România şi a treia din Europa dotată cu echipamente de ultimă generaţie: sistem de simulare 3D şi tehnici de tip IGI – navigare computerizată în medicina dentară. Performanţa a fost atinsă prin încheierea cu succes a două proiecte europene care au stimulat evoluţia învăţământului dentar ieşean. „Adaptarea ofertei învăţământului medical dentar superior la nevoile pieţei muncii şi ale societăţii bazate pe cunoaştere” şi „Stagii de pregătire practică pentru integrarea rapidă pe piaţa muncii a studenţilor specializaţi în medicină dentară” sunt cele două proiecte în valoare totală de 28,7 milioane de lei, cofinanţate prin POSDRU, care au oferit şansa studenţilor şi cadrelor didactice de a avea acces la primul Centru Pilot de formare specialişti în Reabilitare Orală.
Pentru prima oară în România, au fost introduse în uz sistemele de telemedicină şi simulare asistată de calculator. “Proiectele sunt în simbioză – îmbină teoria cu practica şi actul didactic cu dotările de ultimă generaţie. Dorim să facem un bilanţ public al celor două proiecte pe care le încheiem, urmează şi al treilea în curând, pentru a scoate în evidenţă importanţa fondurilor europene şi faptul că fără absobţia lor, învăţămîntul dentar ieşean ar putea fi cu mult în urmă. Cu toţii trebuie să înţelegem că fără să investim în învăţământ nu vom avem un act medical de calitate în viitor”, a punctat Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.
În cadrul primului proiect a fost dezvoltată o comunitate online, care a beneficiat de o bibliotecă virtuală ce facilitează comunicare, schimbul de informaţii, instrumente şi materiale între studenţi, dar şi între personalul universitar. Până în prezent, 2.092 de studenţi şi cadre didactice au accesat platforma dent-cursuri. Obiectivul celui de-al doilea proiect a constat în facilitarea accesului absolvenţilor la piaţa muncii. În acest sens, a fost implementat un sistem de simulare 3D, care le va oferi studenţilor precizie în timpul efectuării manoperelor.

Comentarii