Firmele de pompe funebre, trezite la viaţă cu o ploaie de amenzi

marți, 28 iulie 2015, 01:56
1 MIN
 Firmele de pompe funebre, trezite la viaţă cu o ploaie de amenzi

 Acestea au încasat jumătate din amenzile date în ultimele două săptămâni de inspectorii Primăriei

 

Inspectorii Primăriei au luat în vizor şi firmele de pompe funebre. Aproape jumătate din amenzile aplicate de municipalitate în ultimele două săptămâni au vizat activitatea acestui tip de societăţi comerciale. Astfel, inspectorii corpului de control al primarului au aplicat în perioada 13-24 iulie un număr de 24 de amenzi, în valoare totală de 20.800 lei. Dintre acestea, 11 amenzi a câte 500 de lei au fost aplicate pentru expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare, fiind vorba de activităţi de pompe funebre.
 
Alte 6 amenzi, în valoare totală de 7.800 lei, au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitate de către firme de comerţ sau de alimentaţie publică. Amenzile “de sezon”, pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public în cazul teraselor sezoniere sau vitrinelor frigorifice, au fost relativ puţine. Pentru astfel de probleme s-au aplicat doar 4 amenzi, în sumă totală de 5.000 de lei.
 
Inspectorii municipalităţii au emis şi şase somaţii pentru refacerea carosabilului afectat de lucrările de intervenţie la reţeaua publică de apă sau de termoficare, alte trei somaţii vizând salubrizarea unor terenuri situate în zona centrală. De altfel, doi ieşeni au fost amendaţi pentru nerespectarea obligaţiei de salubrizare a unor terenuri de pe strada Iancu Bacalu şi şoseaua Nicolina.
 

 

Comentarii