FOTO: Universitatea Cuza şi-a deschis porţile pentru studenţi în lipsa rectorului

miercuri, 30 septembrie 2015, 12:38
1 MIN
 FOTO: Universitatea Cuza şi-a deschis porţile pentru studenţi în lipsa rectorului

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași și-a deschis oficial anul universitar printr-o ceremonie care a avut loc astăzi, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu“ din Iași.

Aceasta a fost prezidată de către prof.dr. Gheorghe Iacob, prorector al instituției de învățământ superior, care i-a suplinit locul rectorului prof.dr. Vasile Ișan, plecat în Japonia.

La eveniment au fost prezente mai multe personalități din mediul academic și din administrația locală. Printre aceștia s-a numărat și primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica, dar și vice-președintele Consiliului Județean, Alin Aivănoaei.

GALERIE FOTO I

La deschiderea anului universitar au ajuns, spre finalul ceremoniei, și Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, primarul orașului Chișinău, sosiți într-o delegație în cursul zilei de astăzi la Iași.

GALERIE FOTO II

În sală au fost şi sute de studenţi, 80% dintre aceştia fiind "boboci".

Pentru prima dată în ultimii şase ani, Uni­versitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi nu a pier­dut studenţi la admiterea din vară ci, din con­tră, faţă de cifrele de anul trecut, a înmatriculat un număr de aproape 6.000 de studenţi, cu 800 mai mulţi decât anul trecut. 

 

Comentarii