Actualul lider de partid vine în turneu cu cei doi viitori contracandidaţi

Greii PNL din Bucureşti vin azi la alegeri, la Iaşi

sâmbătă, 29 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Greii PNL din Bucureşti vin azi la alegeri, la Iaşi

Raluca Turcan, preşedintele PNL, va fi prezentă azi la alegerile de la Casa Studenţilor alături de cei care se anunţă a fi principalii contracandidaţi la alegerile generale din PNL, din iunie: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi u la alegerile pentru conducerea filialei judeţene, favoriţi sunt deputatul Costel Alexe şi omul de afaceri Dorin Cristea. Sunt aşteptaţi la vot circa 500 de liberali din tot judeţul .

Liderii centrali ai PNL vor participa astăzi la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a liberalilor ieşeni. Este vorba despre preşedintele Raluca Turcan, de secretarul general Cristian Buşoi, care este şi unul din cei mai probabili candidaţi la şefia partidului la alegerile din iunie a.c., dar şi de singurul candidat anunţat deja oficial la aceste alegeri, fostul ministru Ludovic Orban, un susţinător al unuia dintre favoriţii la alegerile de azi de la Iaşi: Costel Alexe. Totodată, cu prilejul alegerilor pentru conducerea filialei judeţene, la Iaşi vor ajunge astăzi şi şefi de filiale PNL din zona de nord-est a ţării. Principalii favoriţi la preşedinţia PNL Iaşi sunt deputatul Costel Alexe şi omul de afaceri din domeniul IT Dorin Cristea. Alţi patru candidaţi s-au înscris în cursă (Viorel Baciu, Liviu Bulgaru, Dragomir Tomaşeschi şi Vasile Cotiugă), dar, ieri după-amiază, unul dintre aceştia (Liviu Bulgaru) s-a retras din competiţie.

În total, au fost înregistrate 76 de candidaturi pentru 29 de posturi din  structura de conducere a filialei judeţene. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte candidează Marius Dangă şi Alexandru Muraru (strategii politice şi comunicare), dar şi Liviu Brătescu, Liviu Bulgaru şi Dragomir Tomaşeschi (politici publice). În cazul a opt funcţii de vicepreşedinte s-au înscris 17 persoane, singurii care nu au contracandidaţi fiind Cătălin Moroşan (politici sociale, relaţii cu sindicatele, patronate, ONG şi grupuri de cetăţeni), Sorin Trandafirescu (strategie şi relaţii politice) şi Petru Avram (politici în sănătate). Cel mai disputat post de vicepreşedinte vizează politicile în educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport, unde sunt patru candidaţi înscrişi (Constantin Chiriac, Vasile Cotiugă, Angela Rotaru şi Constantin Şerban). Pentru cele 15 locuri de membru în Biroul Politic Judeţean au fost înregistrate 44 de candidaturi. La alegerile de azi vor mai fi desemnaţi trezorierul şi doi preşedinţi ai unor consilii interne. După constituirea Biroului Permanent Judeţean, care este forul de conducere al filialei, secretarul general şi doi secretari adjuncţi vor fi propuşi de către noul preşedintele al filialei şi vor fi validaţi prin vot.

 
Alegerile se vor desfăşura astăzi, de la ora 11, la Casa de Cultură a Studenţilor. Aproape 500 de liberali sunt aşteptaţi la vot, 60 dintre aceştia fiind delegaţi ai organizaţiei municipale Iaşi, iar restul, din judeţ.  

Comentarii