Hârleţul cu care a fost ucis un bărbat, înapoiat urmaşilor

joi, 12 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Hârleţul cu care a fost ucis un bărbat, înapoiat urmaşilor

Bărbatul care în luna mai a acestui an şi-a ucis fratele cu un hârleţ a fost condamnat de judecătorii Tri­bu­nalului Iaşi la zece ani de puş­cărie. Magistraţii au mai decis să returneze rudelor victimei bucata de lemn folosită pentru uciderea ce­lui drag lor.

„Dispune restituirea, după rămânerea definitivă a hotă­râ­rii, către moştenitorii victimei An­driescu Mihai, a obiectelor ri­di­cate de la cadavru şi aflate în coletul plic nr. 4, precum şi a lemnului folosit la comiterea in­frac­ţiunii“, se arată în sentinţa judecă­torilor ieşeni.

Criminalul Cornel Andriescu, de 42 de ani, se află în prezent în stare de arest preventiv şi a fost judecat pentru omor calificat. El poate ataca cu apel decizia Tribunalului Iaşi. Potrivit anchetatorilor, pe 18 mai, Cornel Andries­cu şi fratele său, Mihai, de 58 de ani, au băut împreună în casa victimei. La un moment dat, după ce s-au ameţit bine, Mihai i-a reproşat fratelui său că ar trebui să se mute la casa sa şi să nu mai locuiască în casa părintească. Cei doi au început să se certe, iar Cornel Andriescu a pus mâna pe un hârleţ şi şi-a lovit fratele de mai multe ori în zona capului. Ulterior, agresorul a plecat şi a lăsat victima într-o baltă de sâ­nge, pe pat. Al treilea frate al fa­miliei a ajuns în aceeaşi zi şi l-a văzut pe Mihai Andriescu în stare foarte gravă. Victima i-a povestit de-a fir-a-păr ce a păţit, însă l-a ru­gat să nu sune la autorităţi pentru că îşi va reveni. A doua zi dimineaţă a fost găsit fără suflare.

Comentarii