Harra-babura

vineri, 21 iunie 2013, 14:01
4 MIN
 Harra-babura

 

* Printr-unele zone ale ţării e cald, de cade lumea din picioare; din fericire, asfaltul nu-i chiar de calitate (fiind, de obicei, turnat în campania electorală), deci se topeşte, iar oamenii cad pe moale. Prin alte zone ale ţării e cald, de cade lumea din picioare în apa venită mare de la munte; pe caniculă e chiar plăcut, nu mai merge românul la ştrand, ci vine ştrandul la român în curte! Nouă ne place căldura, ne place o seară cu miros de tei (salcâm japonez?) dar, fiindcă trăim în România, nimic nu-i perfect: liniştea nopţilor cu parfum ne e spartă de gălăgia produsă de un câine de prin vecini, care împinge până dimineaţa cu botul pe ciment troaca de tablă care sună a gol, în care nu-i pic de apă; când câinele o lasă mai moale, încep pisicile din cartier…
* Că veni vorba despre mâţe: am citit pe un site ştirea despre motanul Morris, înscris de stăpânul său în cursa electorală pentru primăria oraşului mexican Xalapa (alegerile vor fi în iulie). Motanul are sute de mii de fani, promisiunile sale electorale sunt la modul că va mânca şi va dormi în continuare, iar sloganul este "Sătui să votaţi şobolani, alegeţi o pisică!" sau cam aşa ceva. Nu ni se pare nimic ieşit din comun, ci ni s-ar părea o soluţie bună şi pentru România: politicienii noştri sunt, oricum, animale (că nu-s vegetale sau minerale, logic!) şi, dacă nu ne înşelăm, nu scrie nicăieri că, pentru a candida, trebuie să fii neapărat om sau măcar biped. Da, sunt enşpe mii de condiţii, dar nimic nu interzice acccesul la funcţii în stat unui motan, unui varan sau unui porc ori măgar! Motanul nu fură decât, cel mult, cârnaţi, slănină de pe sfoară sau brânză, face în nisip şi astupă cu grijă (aici seamănă cu unii oameni, ce-i drept), prinde şoareci dăunători care rod de la buget şi nu face pagube decât, cel mult, când îşi ascute ghearele pe canapea sau covor. Iar promisiunea motanului că va dormi în continuare ne face să credem că ar putea candida şi la preşedinţie.
* Ieri dimineaţă au povestit la ştiri că zona europeană, etnografică şi seismică a Vrancei a fost zguduită din nou de un cutremur mediu, la vreo 4,2 grade. Pesemne că, pe motiv de căldură, mulţi vrânceni s-au răcorit folosind metode naturiste de prin părţile locului, iar când au simţit pământul mişcând pe sub tălpi, unii s-au jurat că, pe viitor, vor pune sifon mai mult în amestec.
* Acum vreo două zile am aflat de la televizor că multe magazine sunt pline de jucării care pun în pericol sănătatea copiilor – mai ales păpuşi colorate cu vopsea pe bază de plumb sau metale grele. S-au descoperit şi pistoale cu bile sau ventuze, fabricate tot în China, care pot răni, dar părerea noastră este că nu trebuie să ne alarmăm în halul ăsta: sunt rare cazurile în care un copil poate folosi o asemenea jucărie mai mult de un sfert de oră, fiindcă, de obicei, se dezmembrează pe drum, de la magazin până acasă!
* Din nefericire pentru Alexandra Stan, a trebuit să încaseze o chelfăneală zdravănă ca să ascultăm o piesă interpretată de ea. Genul nu face parte dintre preferinţele noastre, dar trebuie să recunoaştem că piesa sună bine (la înregistrare şi mix ne referim), iar cel care a butonat-o se pricepe. Fiind caz de panaramă în şăubiz, pare normal să vină cu comentarii celebra şi (din fericire!) unica neclarvăzătoare Carmen Harra, care a declarat într-un tabloid că Prodan, impresarul, "a omorât-o de tânără într-o viaţă anterioară, când rolurile erau inversate: ea era nobilă, iar el sclavul ei!". În fine, s-a prins şi Carmen că dacă bagă previziuni pe termen scurt se face de râs, fiindcă nu se potrivesc nici luate la pilă, deci e mai indicat să povesteşti chestii din altă viaţă, greu de verificat. Deşi există şi aici riscul să apară nişte vecini de-ai Alexandrei Stan din acea altă viaţă, care să spună că doamna aberează din nou! Să avem un week-end plăcut şi vesel!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii