Incident cu focuri de armă într-un mall din New Jersey, fără a se înregistra victime

marți, 05 noiembrie 2013, 10:41
2 MIN
 Incident cu focuri de armă într-un mall din New Jersey, fără a se înregistra victime

Un individ înarmat a deschis focul luni seara în centrul comercial Westfield Garden State Plaza din oraşul american Paramus, statul New Jersey, situat la aproximativ 20 kilometri nord-vest de New York, fără a răni pe vreunul dintre clienţi sau angajaţi. Incidentul a provocat însă panică şi o mobilizare excepţională a forţelor de ordine, au relatat canalul de televiziune CNN şi New Jersey On-line.
În jurul orei locale 21:30, s-au auzit cel puţin şapte focuri de armă, au indicat martori. Conform altor martori, s-au auzit cel puţin opt focuri de armă. Aceste declaraţii contravin datelor poliţiei, care spune că s-a auzit doar un singur foc de armă. Ulterior, la locul incidentului a fost găsit un singur cartuş, după cum a declarat primarul oraşului, Rich LaBarbiera, citat de New Jersey On-line.
Echipaje de poliţie au sosit rapid la locul incidentului, încercuind clădirea şi evacuând oamenii. În parcarea de lângă mall se aflau la un moment dat cel puţin 20 de maşini ale poliţiei. Forţele de ordine au cercetat întregul centru comercial, dar nu l-au descoperit pe suspect, presupunând că acesta a reuşit să fugă în îmbulzeala generală creată.
Incidentul s-a produs cu puţin timp înaintea închiderii magazinelor, iar atacatorul era îmbrăcat în negru şi avea o armă asupra sa.
Forţele de ordine au reuşit într-un timp record să stabilească identitatea atacatorului. După cum au declarat ziarului local The Star-Ledger surse din cadrul poliţiei, acesta se numeşte Richard Shoop (20 de ani) şi lucrează într-un restaurant din micul orăşel Teaneck (statul New Jersey). Motivele atacului nu sunt cunoscute până în acest moment.
Garden State Plaza Mall este unul din cele mai mari mall-uri din zona New York-ului, incluzând circa 300 de magazine. (Agerpres)

Comentarii