La Iaşi au ajuns rinichii şi corneea de la un donator din Moineşti

joi, 31 martie 2016, 01:53
1 MIN
 La Iaşi au ajuns rinichii şi corneea de la un donator din Moineşti

În cadrul Centrului Regional de Transplant din Iaşi (CRT) s-a efectuat luni după-amiaza cea de-a noua prelevare de anul acesta, în condiţiile în care în 2015 s-au efectuat 12 prelevări pe tot parcursul anului.  

Prelevarea de organe a avut loc în cadrul Spitalului Municipal din Moineşti. O echipă medicală de la Iaşi, de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, şi încă una de la Institutul Fundeni din Capitală s-au deplasat la spitalul din Moineşti de unde au preluat mai multe organe şi ţesuturi de la bărbat care se afla în moarte cerebrală. Donatorul în vârstă de 45 de ani din judeţul Bacău a intrat în moarte cerebrală după un accident vascular.

Bărbatul a fost ţinut în terapie intensivă câteva zile, după care a fost declarat în moarte cerebrală, familia fiind de acord să-i doneze organele. „Echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul, cornee, os şi tendon. Ca o premieră, ambii rinichi au rămas în centrul de transplant de la Iaşi, de la Spitalul «Dr. C.I.Parhon». Ficatul, os, tendon a fost preluat de echipa medicală din capitală”, a precizat dr. Raluca Neagu, coordonatoarea CRT. Corneea va fi transplantată în Clinica de Oftalmologie de la Spitalul «Sfântul Spiridon», la doi pacienţi care aşteaptă de mai mult timp să poată vedea măcar cu un ochi.

Comentarii