Mai greu nu se poate!

joi, 04 iunie 2015, 01:45
2 MIN
 Mai greu nu se poate!

În Fed Cup 2016, echipa feminină de tenis a României va întâlni în sferturi cel mai dificil adversar posibil, Cehia. Întâlnirea va avea loc în România

 
 
Echipa României va întâlni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la muzeul Federaţiei Franceze de Tenis de la Roland Garros. Cehia este finalistă a ediţiei 2015 a Cupei Federaţiei, urmând a evolua împotriva Rusiei. Întâlnirea România – Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.
Cehia, Rusia, Italia şi Germania au fost capi de serie la tragerea la sorţi, Franţa, Olanda, România şi Elveţia au fost în urna a doua. Adversara României a fost stabilită de jucătoarea australiană Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorţi a întâlnirilor din Grupa Mondială. Tot ea a tras la sorţi şi gazda întâlnirii dintre România şi Cehia. Viitoarele adversare ale româncelor reprezintă, după SUA, a doua cea mai de succes naţiune în Cupa Federaţiei, având în palmares opt titluri, ultimul cucerit în 2014 şi are şanse mari să cucerească şi acum trofeul în finala cu Rusia. Anul trecut, Cehia a învins în finala de la Praga cu 3-1 echipa Germaniei, în cea mai bună garnitură posibilă, cu Petra Kvitova (4 WTA) şi Lucie Safarova (13 WTA) la simplu şi cu echipa Lucie Hradecka / Andrea Hlavackova la dublu, ajunsă chiar în aceste zile în finala de la Roland Garros, iar anul acesta are şanse importante de a cuceri acest trofeu, întrucât va găzdui finala. În afară dec cele amintite, din echipa Cehiei mai poate face parte şi Karolina Pliskova (12 WTA). România a mai jucat o dată împotriva Cehoslovaciei, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, când Virginia Ruzici, Lucia Romanov şi Florenţa Mihai au fost învinse, cu scorul de 1-2 de o echipă din care făceau parte Hana Mandlikova şi Renata Tomanova. Celelalte partide din sferturi sunt Germania – Elveţia, Franţa – Italia şi Rusia – Olanda. Învingătoarea partidei România – Cehia va juca finala cu câştigătoarea partidei Germania – Elveţia. Partida va avea loc pe 6 februarie 2016 în România, pe o suprafaţă care va fi stabilită de FR Tenis, după consultarea cu jucătoarele.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii