Medicii au ajuns la bolnavii din unele comune şi cu snowmobilul

marți, 10 ianuarie 2017, 02:56
2 MIN
 Medicii au ajuns la bolnavii din unele comune şi cu snowmobilul

Misiunile salvatorilor ieşeni au continuat cu dificultate în cursul nopţii de duminică spre luni. Paramedicii SMURD şi asistenţii medicali de la SAJ Iaşi au ajuns cu greu la pacienţi de la Mogoşeşti, Mironeasa sau Cioca-Boca, dar i-au transportat în siguranţă la spitalele din Iaşi. 

Reprezentanţii ISU Iaşi, împreună cu asistenţi medicali, au intervenit cu o autospecială pentru victime multiple, şenilată şi snowmobil pentru aproximativ 10 cazuri pe care le-au transportat la Iaşi noaptea trecută.

Astfel, de la Mogoşeşti a fost preluată o bătrână de 86 de ani cu o sondă nefuncţională şi un bătrân de 74 de ani cu o hernie inghinală, de la Mironeasa, o tânără de 25 de ani cu o intoxicaţie medicamentoasă şi un tânăr de 22 de ani cu un traumatism cranio-facial, iar de la Cioca-Boca, o fetiţă de 13 ani cu dureri abdominale.

„Misiunile de la Mogoşeşti, Mironeasa şi Cioca-Boca s-au încheiat cu succes, pacienţii fiind transportaţi la spital“, a arătat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Potrivit şefei UPU-SMURD, intervenţiile în judeţ au fost foarte dificile din cauza viscolului.

„O intervenţie dificilă a SMURD a fost la Horleşti pentru o femeie de 80 de ani despre care s-a spus că este în comă, dar care era intoxicată din cauza unei instalaţii de încălzire improvizate. Pacienta a ajuns la Spitalul «Sfântul Spiridon» şi este în stare bună“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În cursul nopţii trecute, autorităţile locale, ISU, SAJ şi Poliţia Locală, au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Astfel, au fost găsite 16 persoane care au fost îndrumate să se adăpostească de frig în centrele speciale ale municipalităţii.

Comentarii