Minoritate, că-i mai bună decât toate!

vineri, 07 februarie 2014, 02:50
4 MIN
 Minoritate, că-i mai bună decât toate!

* A-nceput, de ieri, să vină câte-un grad. Nu s-a oprit! Soarele a revenit şi, urcat peste oraş, a topit. De sub stratul de zăpadă transformată brusc în apă începe să se mai vadă câte-un şanţ, câte o groapă. Pe tălpi şi, apoi, prin case, pe covoarele pufoase, se adună porcăială; nu-i nisip, nu e nici smoală: e ceva ce, cu încetul, va distruge tot parchetul! În oraş sunt munţi de nea (s-a deszăpezit ceva!), copiii se bulgăresc (e iarnă şi e firesc!), iar pe micile ecrane, tinere cu silicoane şi ştiri care dau frisoane, furăciuni de milioane, cad ţurţuri de la balcoane, Guvernul bagă tromboane, românii au ghinioane, noi ne apucăm de treabă, nu ne plângem ca o babă, nu privim, pierduţi, pe geam, ci ne străduim, de zor, pentru textul următor. Pam-pam!
* Mulţumim celor care ne-au comentat un text recent, fiindcă ne-au dat senzaţia plăcută că spaţiul virtual este încă liber, la îndemâna oricui. Cititorul care iscăleşte "Pedagogul" postează "Singurul post linistit si neutru pe care il cunosc este Antena 3". Dacă nu-i o glumă, omul mai degrabă ar fi semnat "Demagogul". Nu avem nici o treabă cu Antena 3 (nu ne uităm, la fel ca la posturi de manele sau la alea de mondenităţi), dar pedagogul ar trebui să simtă că nu există post neutru condus de politicieni. Antena 3 e un exemplu, România TV e altul (patronul Sebastian Ghiţă fiind neutru, deputat PSD). Despre patronatul B1TV nu ştim mare lucru, dar nu ne interesează, fiindcă ni se pare ca Antena 3 pe invers. Cu ocazia asta am răspuns şi cititorului care a semnat "topeskany", din al cărui comentariu cităm: "eu consider ca dintre posturile tv amintite b1 este cel mai manip***tor. numai priviti de curiozitate sa vedeti cate minciuni se spun pentru a apara tabara lui basescu."…
* Că veni vorba: e subiect delicat, dar trebuie atins (subiectul), să ştim cum ne situăm şi pe ce picior dansăm: nu avem nici o simpatie politică, dar antipatii politice, da! Când am mers (mereu) la votare sau când nu am ieşit la referendum am făcut-o cu sentimentul omului pus să aleagă "Ce vrei să ai în casă: gândaci maro de bucătărie, gândaci negri de baie sau şoareci?". Se spune că românul alege răul cel mai mic, dar deseori votantul judecă scurt, gen "|sta-i mai puţin rău, mi-a dat un parizer în plus!". În ce ne priveşte, nu apreciem pe nimeni din politica noastră: nu s-ar fi băgat în ea dacă ar fi ştiut să bată un cui, să repare un pantof, să pună o gresie, o faianţă, ceva util sau drăguţ! Meritul lui Băsescu, după noi, nu e legat de calităţile sale (discutabile), ci de ce a împiedicat să se întâmple: să trăim într-o ţară condusă de mafia baronilor locali, cu Cătălin Voicu ministru şi, eventual, Sorin Ovidiu Vântu maestru al combinaţiilor, la concurenţă cu Hrebenciuc şi Dan Voiculescu, o ţară cu Justiţie flexibilă, după nevoi, funcţionând pe bază de NUP şi, în loc de Lex, cu Flex (de la flexibil), cu organisme anti-corupţie care prind controlori de pe personale şi babe care vând la piaţă leuştean fără autorizaţie (ca pe vremea guvernului Năstase) etc. Amintiţi-vă anii 1990-1996 sau perioada 2000-2004. De aia suntem noi anti-unii, fără a fi pro-ceilalţi! Că politicieni români care să ne placă nu s-au născut încă sau au murit deja…
* Politica seamănă cu televiziunile, filmele şi muzica: deşi există incomparabil mai mulţi iubitori de manele decât pasionaţi de Mozart, nu înseamnă că manelele sunt mai bune. Dacă ultima comedie romantică scoasă din matriţa de la Hollywood sau oricare film din seriile "Singur Acasă" ori "Academia de Poliţie" (exemple la întâmplare) pot zdrobi, ca număr de spectatori, un film de artă difuzat la telecinematecă, nu înseamnă că sunt mai bune. Iar la alegeri câştigă candidaţii cu cele mai mule voturi…
* În fine, să ne bucurăm de puţinele grade pozitive venite după multele grade negative şi să avem, cu toţii, un weekend cât mai cum ni-l dorim!

Comentarii