Multe şi mărunte: Contestaţiile lui Mircea si Lise Sandu, respinse

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: Contestaţiile lui Mircea si Lise Sandu,  respinse
 
Curtea de Apel Bucureşti a respins,  ieri, contestaţiile depuse de Mircea şi Elisabeta Sandu, după ce procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averea familiei fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), cei doi fiind cercetaţi sub acuzaţiile de luare de mită şi spălare de bani. Din iunie 2017, Mircea Sandu este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălarea banilor, după ce, în perioada în care era preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, ar fi primit, prin intermediul soţiei sale, vizată şi ea în acest dosar, 724.000 de lei mită de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu firma respectivă două contracte de asistenţă juridică. Anchetatorii au pus atunci sechestru pe o parte din averea soţilor Sandu, măsură contestată de cei doi la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, cu intenţie, a primit, prin intermediul soţiei sale, Elisabeta Sandu, mită suma de 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de suspect pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică.
 
Azarenka are wild card pentru Cincinnati
Victoria Azarenka (203 WTA), a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Jucătoarea din Belarus este a doua fostă ocupantă a locului 1 WTA care primeşte o invitaţie la această competiţie, programată, între 12 şi 20 august, după rusoaica Maria Şarapova. La Cincinnati şi-au anunţat participarea toate jucătoarele din Top 10 WTA, între care se numără şi Simona Halep, locul 2 mondial. Azarenka, revenită de curând în activitate după ce a născut un băiat, în decembrie, a câştigat ediţia din 2013 a turneului de la Cincinnati, iar Şarapova pe cea din 2011. În 2015, s-a impus Simona Halep, care anul trecut a ajuns până în semfinale, fază în care a fost învinsă de germana Angelique Kerber. Deţinătoarea trofeului la Cincinnati este Karolina Pliskova din Cehia, acum pe locul 1 WTA. Organizatori competiţiei au mai acordat wild card-uri jucătoarei americane Sloane Stephens, fostă ocupantă a locului 11 WTA, acum pe poziţia 926, şi sportivei cehe de 18 ani Marketa Vondrousova (74).
 
Tătăruşanu, prezentat oficial
Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost prezentat oficial, ieri ca nou jucător al echipei FC Nantes, el precizând că a ales să evolueze la această formaţie după ce a discutat cu fostul atacant Viorel Moldovan şi după ce a fost dorit de antrenorul Claudio Ranieri. "Am ales FC Nantes datorită antrenorului Ranieri. El are o mare experienţă şi totodată este vorba de reputaţia clubului. Am vorbit, de asemenea, cu Viorel Moldovan, care mi-a spus numai lucruri frumoase. Mi-a spus că este un club important, cu suporteri calzi. Antrenorul va decide cine va fi titular, pentru că toţi jucătorii vor să evolueze. Pentru mine e important să joc, deoarece aşa îmi pot menţine locul în poarta naţionalei române. Campionatul francez este unul foarte bun, cu excelenţi jucători", a declarat Tătăruşanu. Portarul echipei AC Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu, a fost transferat la FC Nantes, pentru o sumă de 2,5 milioane de euro. El a semnat un contract pe doi ani cu gruparea franceză.
 
Români în Liga Europa
Formaţia croată NK Osijek a produs surpriza serii de joi în Europa League, prin victoria reuşită pe terenul echipei olandeze de fotbal PSV Eindhoven, cu scorul de 1-0, în prima manşă a turului al treilea preliminar. Fundaşul român Bogdan Mitrea a fost integralist la echipa cipriotă AEL Limassol, care a remizat în deplasare cu Austria Viena, 0-0. Bogdan Vătăjelu a jucat doar în prima repriză a meciului pe care Sparta Praga l-a pierdut la Belgrad cu 0-2 în faţa formaţiei Steaua Roşie. Mihai Răduţ a intrat în minutul 85 la echipa poloneză Lech Poznan, care a remizat alb în deplasare cu Utrecht (Olanda). Alexandru Măţel a fost doar rezervă la Dinamo Zagreb, victorioasă acasă cu 2-1 în faţa norvegienilor de la Ødd Grenland. FC Krasnodar, fără atacantul român Andrei Ivan în lot, a dispus cu 2-1 de danezii de la Lyngby BK, după ce oaspeţii au deschis scorul.
 
Neymar face scandal la antrenament
Brazilianul Neymar a părăsit nervos antrenamentul de ieri seară al echipei sale, FC Barcelona, după ce a fost aproape de a se lua la bătaie cu fundaşul portughez Nelson Semedo. Neymar i-a reproşat o intrare tare coechipierului său, nou-venit la gruparea catalană, de la Benfica Lisabona. După un schimb de replici, Semedo s-a îndepărtat de Neymar, însă brazilianul s-a repezit la un moment dat către acesta, find cu greu oprit de Sergio Busquets.  După aceea, Neymar şi-a scos maioul de antrenament, a lovit nervos într-o minge şi a părăsit terenul. Internaţionalul brazilian este pe picior de plecare de la Barcelona, grupare care ar putea să-l vândă la PSG pentru o sumă record, de 200 de milioane de euro. FC Barcelona se află în cantonament în SUA, urmând a disputa o partidă amicală, sâmbătă, la Miami, cu rivala Real Madrid.
 
Andreea este însărcinată
Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 373 mondial, în vârstă de 25 de ani, a anunţat, vineri, că este însărcinată şi va reveni la antrenamente în primăvara anului viitor. "Mă bucur să pot împărtăşi cu voi veştile bune din viaţa mea: eu şi iubitul meu, Laurent, vom deveni părinţi. Acest lucru se va întâmpla, probabil, la începutul anului 2018. Suntem fericiţi să luăm parte la această poveste şi ne dorim să ne bucurăm de fiecare etapă.  Conform planurilor mele, mă voi întoarce la antrenamente în primăvara anului următor. Am toată susţinerea familiei, apropiaţilor, echipei şi sponsorilor pentru a reveni cât mai repede în competiţie. De asemenea, aş vrea să le transmit fanilor că voi împărtăşi cu ei multe dintre momentele frumoase din lunile care urmează şi că abia aştept să revin pe teren", a scris Andreea Mitu pe Facebook. Andreea Mitu a ocupat cea mai bună  poziţie în clasamentul WTA, locul 68, în iunie 2015.
 
Donis în locul lui Mr. Been
Presa elenă scrie că grecul Georgios Donis va reveni la conducerea tehnică a echipei Apoel Niscosia, adversara FC Viitorul în tutur al treiilea al preliminariilor Ligii Campionilor, în locul olandezului Mario Been. Donis, care a mai antrenat pe Apoel între 2013 şi 2015, a acceptat oferta conducătorilor grupării cipriote. În vârstă de 47 de ani, tehnicianul grec a antrenat ultima dată formaţia Al-Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, după ce a mai trecut pe băncile echipelor Larissa, AEK Atena, Atromitos, PAOK Salonic, Al-Hilal. Sub conducerea lui Donis, Apoel a câştigat "dubla" campionat-cupă în sezonul 2013-2014, apoi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. Apoel a anunţat  despărţirea de Mario Been.
 
Euro 2017 a ajuns la sferturi
Echipele Angliei şi Spaniei s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de  fotbal feminin, după meciurile din ultima etapă a grupelor turneului găzduit de Olanda.  Anglia a reuşit a treia sa victorie în grupa D,  2-1 cu Portugalia, prin golurile marcate de Toni Duggan (‘7) şi Nikita Parris (‘48), respectiv Carolina Mendes (‘17). Spania a obţinut şi ea calificarea în faza următoare, în ciuda unui eşec în faţa Scoţiei, 0-1, golul fiind semnat de Caroline Weir (‘42). Astfel, programul sferturilor este acesta: Olanda – Suedia (ora 19:00), Germania – Danemarca (21:45) – astăzi; Austria – Spania (19:00), Anglia – Franţa (21:45).
 
 

 

Comentarii