În premieră pentru Europa de Est

Nepoata lui Michael Jackson a cântat aseară la Iaşi

luni, 04 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Nepoata lui Michael Jackson a cântat aseară la Iaşi

Tanay Jackson a cântat aici şi în cadrul unei campanie de caritate pentru copiii parohiei Maykona din Kenya realizată de o delegaţie catolică din Iaşi

Tanay Jackson, nepoată a lui Michael Jackson, a concertat aseară la Palas Mall, în prima astfel de reprezentaţie pe care a susţinut-o în Europa de Est. La o conferinţă de presă susţinută ieri, aceasta s-a declarat entuziasmată de a veni în România, în special la Iaşi, dar a recunoscut că nu ştie foarte multe lucruri despre ţara noastră, deşi plănuieşte să o exploreze. „Nu am fost aici niciodată, dar ceea ce ştiu este că limba e puţin latină, îmi plac culorile steagului vostru, pentru că sunt puternice împreună, dacă voi mai avea timp, pe viitor, mă voi întoarce cu siguranţă“, a explicat acesta în faţa jurnaliştilor. De altfel, artista a fost atât de impresionată de culorile steagului României încât s-a decis să tricoteze unul integral de mână, pe care l-a oferit la sfârşitul zilei unuia dintre concurenţii Festivalului Internaţional de Muzică pentru Tineret „Crystal Stars Music Fest“, desfăşurat în weekendul care a trecut la Palas Mall.

Întrebată despre relaţia pe care a avut-o cu unchiul ei, celebrul cântăreţ de muzică pop Michael Jackson, cântăreţa a explicat că a fost unul dintre oamenii cei mai buni şi iubitori pe care i-a cunoscut vreodată. „Nu am cunoscut pe nimeni în lumea aceasta care să aibă generozitatea pe care o avea el, pare aproape anormal felul în care era de bun, de blând, şi iubirea pe care o avea pentru toţi oamenii. Mulţi oameni cred că numele meu şi moştenirea trebuie să mă propulseze. Dar dacă ăsta ar fi fost adevărul m-aţi fi cunoscut deja, pentru că nu mi-am început abia acum cariera. Relaţia cu numele Jackson poate fi o piedică, pentru că mulţi nu ştiu cum să mă abordeze sau cum să mă trateze. Au impresia că, fiind nepoata lui Michael Jackson, o să fiu arogantă, cu nasul pe sus, dar nu e adevărat. Uneori e un blestem, altă dată o binecuvântare“, a precizat artista. La Iaşi aceasta a cântat şi într-o campanie de caritate pentru a strânge fonduri pentru copiii parohiei Maykona, din deşertul Chalbi, din Kenya. Parohia este realizată de o delegaţie din Iaşi, în fruntea căreia se află părintele Eugen Blaj, care are 13 ani de misionariat acolo.

Nepoata regelui muzicii pop a explicat auditoriului că muzica a fost singurul lucru la care s-a gândit şi singurul lucru pe care ştie să îl facă, încă de la terminarea liceului. Însă ea a început ca dansatoare, iar Michael Jackson a fost cel care a îndemnat-o să înceapă să cânte: „Am început ca dansatoare fiindcă îmi era ruşine să cânt, însă unchiul meu m-a încurajat. Mi-a spus că nu pot să ştiu dacă mă pricep sau nu, nu pot şti ce pot să fac dacă nu încerc“. Aceasta mai este şi compozitoare, scriindu-şi de una singură versurile. Pasiunea pentru aceasta, susţine ea, s-a născut în şcoala primară, când a început să scrie poveşti horror la un concurs şcolar: „Am început să scriu poveşti, şi de acolo am început să intru în scrierea de muzică, aşa am ajuns compozitor. Multe dintre scrierile mele sunt bazate pe experienţele altora oameni. Prima poveste pe care am scris-o a fost una horror pentru Hallowen. Mai târziu, ca adolescent, am transformat scrierea poveştilor în cea a versurilor pentru cântece“. Concursul în gala căruia a cântat Tanay Jackson este o ediţie dedicată memoriei lui Michael Jackson şi este organizat de către organizaţia Mellos, în parteneriat cu ansamblul Palas Iaşi.
 

Comentarii