Papa consideră internetul ‘un dar al lui Dumnezeu’ şi le recomandă catolicilor să fie ‘cetăţeni ai erei digitale’

joi, 23 ianuarie 2014, 15:12
1 MIN
 Papa consideră internetul ‘un dar al lui Dumnezeu’ şi le recomandă catolicilor să fie ‘cetăţeni ai erei digitale’

Papa Francisc le-a recomandat joi catolicilor să fie ‘cetăţeni ai erei digitale’ constructivi, folosind internetul, pe care îl consideră ‘un dar al lui Dumnezeu’, ca să îşi manifeste solidaritatea.

Suveranul Pontif a lansat primul său mesaj despre comunicaţiile sociale, emis în mod tradiţional în fiecare an în ziua Sfântului Francisc de Sales, ocrotitorul ziariştilor. Mesajul este intitulat ‘Comunicarea, în slujba unei culturi autentice a întâlnirii’, relatează AFP.

În mesajul care abordează cu încredere fenomenul reţelelor de socializare, papa atrage atenţia şi asupra pericolelor acestuia. Suveranul Pontif afirmă că ‘internetul poate oferi oamenilor mai multe ocazii să se întâlnească şi să îşi manifeste solidaritatea, iar acesta este un lucru bun, un dar al lui Dumnezeu’.

Biserica trebuie să îşi manifeste angajamentul în domeniul internetului, aminteşte Francisc, el însuşi urmărit de peste 10 milioane de internauţi pe Twitter, ‘pentru a aduce răniţilor’, pe cale digitală, ‘uleiul şi vinul’. ‘Comuniunea noastră să fie ulei parfumat pentru durere şi vinul cel bun pentru bucurie’, a arătat papa, inspirându-se din Evanghelie.

Francisc insistă în mesaj pe excluderea, dezorientarea, nepăsarea faţă de celălalt, care se pot manifesta pe internet, încheie AFP. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii