Postolache – campanie de strângere de donații online pentru campania electorală

miercuri, 04 mai 2016, 13:20
2 MIN
 Postolache – campanie de strângere de donații online pentru campania electorală

Andrei Postolache, candidat independent la Primăria Iași, a demarat o campanie de strângere de donații online pentru campania sa electorală. Redăm comunicatul său:

"În cinci zile de la publicarea platformei online de donații, s-au strâns 3.180 de lei din 18 donații individuale. În spiritul transparenței și al deschiderii către cei care îl sprijină, Andrei Postolache a publicat listele donațiilor, alături de suma primită și prenumele persoanei care a transferat banii.

Andrei Postolache își propune să își finanțeze campania electorală bazându-se în special pe donații din sume mici, venite din partea susținătorilor, considerând că aceasta este cea mai transparentă și corectă modalitate de susținere a unei candidaturi curate. Modelul politic actual, cel care se bazează pe donații consistente din partea diverșilor actori economici, poate ascunde interese financiare sau de altă natură.

Donațiile sunt posibile prin intermediul unei platforme puse la dispoziție de un partener din societatea civilă, Asociația G2, cu care colaborează mai multe partide politice noi și candidați independenți din România. Rolul platformei de finanțare online este de a susține implicarea cetățenilor în politică și de a ușura accesul la funcțiile publice, eliminând barierele financiare.

Procesul de donații este foarte  simplu. Este suficient ca susținătorii să își introducă datele cardului și să trimită o copie a buletinului. Se poate contribui începând cu suma de 10 lei, iar donația trebuie să fie cu titlu gratuit, fără nicio pretenție, pentru a fi folosită în conformitate cu scopul și obiectivele politice ale candidatului.

Prin lege, toate donațiile și toate cheltuielile sunt contabilizate de către un expert contabil, cu care candidatul are contract de mandatare financiară. Toate actele justificative pentru cheltuieli vor fi depuse la Biroul Electoral Central.

Banii obținuți din contribuții individuale vor fi cheltuiți pentru realizarea de afișe, pliante, promovare online, organizare de evenimente și producții video în cadrul campaniei electorale a lui Andrei Postolache pentru Primărie și Consiliul Local.

Lista donațiilor va fi actualizată permanent pe site-ul www.andreipostolache.ro".

Comentarii