O tranzactie dubioasă

Rectorul UPA, trimis in judecată de DNA, tulbură apele la Radio HIT

vineri, 28 aprilie 2017, 18:40
2 MIN
 Rectorul UPA, trimis in judecată de DNA, tulbură apele la Radio HIT

Claudiu, fiul controversatului Ghiocel Asimionesei, singurul patron al unui ziar din Moldova condamnat pentru șantaj prin presă, a primit donație un pachet de 3% din RadioHIT de la Sorin Bocancea.

Ca urmare a acestei tranzacții, echipa Radio HIT a dat un comunicat de presă prin care jurnaliștii acestui post spun că vor rămâne consecvenți „principiilor de independenţă, transparenţă şi performanţă care menţin Radio HIT în topul produselor media locale de calitate”.

Redăm în rândurile de mai jos comunicatul:

„Echipa Radio HIT, loială publicului şi principiilor de transparenţă economică şi independenţă editorială

Echipa Radio HIT a fost informată cu privire la transferul unui pachet minoritar de acţiuni (3%) al societății care deține licența de emisie a stației, tranzacție care a avut loc între domnii Sorin Bocancea (vânzător) și Claudiu Asimionesei (cumpărător).

Atât membrii echipei editoriale, cât și ai celei de management rămân dedicați unei politici independente sub raportul conţinutului programelor și performante din punct de vedere financiar în contextul unei piețe concurențiale și economice dificile pentru întreprinderile de presă şi îşi păstrează loialitatea faţă de ascultătorii celui mai vechi post de radio privat din Iaşi.

Din perspectiva noastră, acţionarul majoritar al Radio HIT (87,5%) contribuie în mod semnificativ la asigurarea stabilităţii postului, iar politica acestuia este una orientată spre performanţă şi deasupra oricărui reproş.

Echipa Radio HIT nu comentează în nici un fel modificările în structura acţionariatului şi nici participaţiile acţionariatului în alte afaceri de presă sau activitatea acestora în diverse sectoare ale vieţii private şi publice din România. În acord cu legislaţia din România, structura de acţionariat a posturilor de radio şi televiziune este periodic publicată pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului şi poate fi consultată de orice persoană interesată. Echipa editorială şi executivă rămân consecvente principiilor de independenţă, transparenţă şi performanţă care menţin Radio HIT în topul produselor media locale de calitate”.

Comentarii