Ridică-te, Gheorghe!

marți, 23 aprilie 2013, 01:50
3 MIN
 Ridică-te, Gheorghe!

* Întâi de toate, profităm de ocazie pentru a le ura "La mulţi ani, Gică!" tuturor celor care îşi sărbătoresc, astăzi, onomastica. Am zis Gică aşa, generic, dar ne referim la toţi Gheorghe, Gherghina, Gheorghiţă, Ghiţă, Gigel, Gigi, Nichita, Goe, Georgelu, Gelu şamd. Pesemne că mâine va creşte numărul de ochi roşii şi guri uscate, la nivel naţional.
* La ora la care am început să scriem textul ăsta, geamurile vuiau, iar copacii de pe lângă casă foşneau, aşadar câinii lătrau, mâţele miorlăiau, găinile unui domn din apropiere cârâiau (poate că ouau), iar nişte cetăţeni care pe stradă treceau înjurau. Din câte am aflat, ulterior, de la Realitatea TV, tocmai fusese anunţat un cod galben de vânt puternic, aşadar ni s-a confirmat şi din altă sursă că tot ce am văzut pe geam a fost aievea, nu plăsmuire, aşadar am început să ne gândim că televiziunile nu deformează realitatea uneori. După aia, am apăsat greşit pe un buton de telecomandă şi am dat peste Antena 3, aşadar gândurile bune de mai înainte au fugit cât colo. A propos de asta, am remarcat că la Antena 3 există şi o prezentatoare mulatră, cu părul scurt, cam ca al lui Robert Negoiţă. Dacă e chiar mulatră (nu de-a noastră, colorată fiindcă s-a tăiat apa în bloc de vreo lună!), o fi fost pusă acolo anume ca să nu mai zică unii despre antenişti că sunt sclavi pe plantaţia lui Felix fără a fi acuzaţi de rasism.
* Că veni vorba despre codul galben: ne aşteptăm să vedem la televizor, în zilele următoare, ştiri despre români care au dispărut brusc, după ce palele de vânt i-au surprins pe când desfăceau umbrela de la masă, la terasă, sau scuturau păturile, la iarbă verde. Oricum, am prins o ştire şi mai tare, alaltăieri seara: Liviu Dragnea vrea căprioare, răţuşte, lebede, chiar şi veveriţe, pe esplanadă, în Piaţa Unirii din Capitală. Asta pare un fel de mită electorală mascată, la modul că, în loc de mici şi fleici la grătar pentru simpatizanţi, să se dea carnea în viu.
* A început la Discovery un nou serial, Secretele gangsterilor (în original, "Inside the Gangsters’ Code"), prezentat de Lou Ferrante, care se pricepe foarte bine la gangstereală, fiindcă a făcut parte din clanul mafiot Gambino şi a petrecut peste opt ani la închisoare. În primul episod a stat de vorbă cu şefi din Grypser, mafia poloneză, dar nouă ni s-a părut cam fakereală, cu figuranţi mascaţi, ca la unele emisiuni româneşti de tip "reality show", mai ales că serialul a început cu o mafie care nouă nu ne spune nimic (ştiam doar despre instalatori polonezi, nu şi despre mafioţi). Suntem curioşi să vedem ce va prezenta Ferrante, când va ajunge şi în România: clanul Cămătarilor, clanul Sportivilor sau clanul politicienilor?
* Duminică seara, la "Aşii Amanetului din Louisiana", pe History, se discuta intens despre un Ford Mustang (celebrul model), iar cineva a tradus, la un moment dat, "poneiul". Ştiam (şi mai ştiau şi alţii, desigur), că un mustang e mustang, un cal sălbatic, de felul lui, iar poneiul e ponei, adică un soi de cal pitic. Se pare că omul care a tradus s-o fi gândit că n-are importanţă, atâta vreme cât şi prin magazine carnea de cal se poate traduce prin carne de vită, nu?
* Sărbătoare la parametrii maximi să aveţi, că şi vremea ţine cu cei care, astăzi, îşi sărbătoresc onomastica!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii