Şanse mici de supravieţuire pentru adolescenta lovită de maşină la Osoi

marți, 18 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Şanse mici de supravieţuire pentru adolescenta lovită de maşină la Osoi

„Şansele de viaţă sunt mici“, apreciau ieri medicii, după ce cu o zi înainte erau mai optimişti.

Adolescenta în vârstă de 16 ani victimă a accidentului ru­tier grav de la Osoi se zbate între viaţă şi moarte. La sfâr­şitul săptămânii trecute, pe raza localităţii Osoi, comuna Comarna, două persoane au fost izbite pe marginea drumului de către un şofer ne­atent.

Una dintre victime, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a suferit o dublă fractură des­chisă la nivelul membrului inferior şi se află acum în afara oricărui pericol. Minora însă este în comă şi starea ei s-a înrăutăţit. Ea a ajuns la Spi­talul Clinic de Copii „Sfânta Maria“ în şoc traumatic, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-abdominal, o fractură de bazin şi o fractură de fe­mur, fiind în stop cardiorespirator atunci când a fost preluată de echipajul SMURD. „Pacienta a fost internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, cu prognostic re­zervat. Pe timpul nopţii nu a dat semne că şi-ar reveni prea curând, este intubată şi ventilată mecanic. Şansele de viaţă sunt mici“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie. Accidentul a avut loc în cursul zilei de dumi­nică. Cei doi se întorceau ieri de la biserică atunci când au fost loviţi de un Cielo condus de Mihai M., de 46 de ani, din Iaşi.

Bărbatul se deplasa pe ruta Iaşi-Răducăneni când a pierdut controlul volanulului.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. El a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Comentarii