Un bloc întreg a stat mai multe zile fără apă rece din cauza a patru datornici

sâmbătă, 06 august 2016, 01:57
2 MIN
 Un bloc întreg a stat mai multe zile fără apă rece din cauza a patru datornici

Locatarii unui bloc din Can­temir au rămas timp de trei zile fără apă din cauza câtorva rău-platnici. ApaVital a întrerupt fur­nizarea apei la blocul A7 de pe aleea Decebal, de miercuri până vineri. 

„Sunt 16 apartamente, ma­joritatea cu plata la zi. Însă patru locatari au datorii şi ni­meni nu are ce să le facă. Există o hotărâre judecătorească să le închidă apa din casă, dar nu a putut intra nimeni să o şi facă. Am mers la Prefectură, mi-au zis că nu au ce să facă. La Primărie, la fel. La ApaVital ne-au zis să ne facem contorizare individuală. Măcar dacă ne-ar fi anunţat în timp util, să apucăm să ne facem rezerve. Dar a venit administratorul cu cei de la ApaVital, ne-au spus că se opreşte apa şi au şi oprit-o. Eu sunt nevăzător. Am diabet. E crimă să fii lăsat fără apă, la peste 30°C“, a spus Mihai Hodoroabă.

Potrivit precizărilor reprezentanţilor ApaVital, asociaţia de proprietari avea datorii de 20.502 lei, vechi de patru luni. Întrerupe­rea furnizării apei ar fi fost făcută chiar la solicitarea asociaţiei, aflată în imposibilitatea de a recupera datoriile de la rău-platnici. După trei zile de întrerupere a apei, cea mai mare parte a datoriilor a fost achitată. Oficialii ApaVital au respins acuzaţia că ar fi întrerupt apa fără să anunţe locatarii. „Acum au rămas debite de 4.800 de lei, asociaţia fiind la zi. Înainte de întreruperea apei, noi notificăm asociaţiile. În acest caz, asociaţia a fost înştiinţată pe 8 iulie. Dacă au afişat sau nu pe casa scării, asta nu mai intră în atribuţiile noastre. Noi nu anun­ţăm individual pe fiecare în parte. Nici nu avem baze de date cu locatarii, pentru a putea să o facem“, a explicat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache. 

 

Comentarii