După ce ani de zile şi-a umplut concubina cu bani grei din conturile instituţiei

Un primar de oraş s-a „însurat” de bunăvoie cu o condamnare la închisoare în loc de iubită

miercuri, 18 februarie 2015, 02:50
1 MIN
 Un primar de oraş s-a „însurat” de bunăvoie cu o condamnare la închisoare în loc de iubită

Un primar de municipiu a fost îngenuncheat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Edilul-şef al Bârladului, Constantin Constantinescu, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii ieşeni, el fiind de acord să primească o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Acordul semnat de primar cu procurorii a ajuns deja pe masa Judecătoriei Bârlad, care urmează să stabilească dacă primarul va rămâne sau nu cu această pedeapsă.

Constantin Constantinescu ar fi comis două fapte de conflict de interese, pe 19 martie şi 4 aprilie 2012. Potrivit procurorilor, acesta ar fi semnat un raport de atribuire şi un contract de lucrări în cadrul unei achiziţii publice, în valoare de 32 de milioane de lei, privind modernizarea unor cartiere din Bârlad.

Firmele câştigătoare ar fi avut în trecut relaţii comerciale cu o firmă pe care Constantinescu o deţinuse. „Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele două societăţi comerciale cu care s-a aflat anterior în relaţii comereciale şi din partea cărora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC Constructii Consult SRL, societate la care a fost asociat şi administrator din data de 25.06.1991 (data înscrierii societăţii în RC) până la data de 05.08.2004 şi ulterior doar asociat unic şi apoi majoritar până la cesionarea părţilor sociale către concubina sa, numita Negru Cristina“, au precizat procurorii ieşeni.

 

Comentarii