Unitate de Urgenţe la standarde europene, la „Sf. Spiridon”. Ministrul Bănicioiu, prezent la Iaşi

joi, 02 iulie 2015, 01:52
2 MIN

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat ieri sediul nou al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Cele două tronsoane au fost date în folosinţă şi astfel activitatea din fostul sediu este în prezent transferată într-un spaţiu modern, cu dotări la standarde occidentale.

Investiţia în valoare de 10,5 milioane de lei aparţine în totalitate Ministerului Sănătăţii (MS), Primăria şi Consiliul Local Iaşi sprijinind proiectul printr-o investiţie de 250.000 de lei prin care conducerea spitalului a realizat cele două pasarele care leagă UPU de clinicile unităţii medicale. Inaugurarea şi sfinţirea sediului au fost făcute în prezenţa ministrului Nicolae Bănicioiu, a ÎPS Teofan, a secretarului de stat Raed Arafat, a conducerii spitalului şi a mai multor reprezentanţi ai autorităţilor locale, respectiv ai spitalelor ieşene.

GALERIE FOTO

„Este normal ca UPU a spitalului cu cea mai mare adresabilitate din Moldova să fie construită şi dotată corespunzător. Urmează să fie realizată şi pasarela care va lega unitatea de clinicile de gastroenterologie şi cardiologie. Asta este principala situaţie pe care vreau să o văd remediată, să se treacă cu pacientul pe pasarelă, să nu mai văd pacientul transportat pe timp de ploaie cu umbrela după el”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Şefa UPU, prof.dr. Diana Cimpoeşu, a precizat că urgentiştii şi-au început deja activitatea în noul sediu de trei zile. „Primul pacient îngrijit aici a fost adus alaltăieri (n.r., luni). Acum vom transla activitatea din partea cealaltă aici. Nu va fi încă o creştere majoră de spaţiu, pentru că în vechiul sediu vor intra constructorii, ceea ce înseamnă că va trebuie să ne descurcăm în noul spaţiu. Abia când vom avea tot spaţiul la dispoziţie va fi o creştere cam de 35% faţă de ceea ce avem azi, ca suprafaţă”, a subliniat coordonatoarea UPU-SMURD.

Tot ieri, ministrul Sănătăţii a vizitat şi Spitalul de Recuperare unde s-a interesat de o serie de dotări ale unităţii medicale. Următorul obiectiv al MS vizavi de acest spital este construirea unui alt bloc operator.

 

 

 

Comentarii