VIZITĂ ISTORICĂ A PAPEI ÎN ŢARA SFÂNTĂ. Va oficia o slujbă la Sfântul Mormânt

duminică, 05 ianuarie 2014, 17:02
2 MIN
 VIZITĂ ISTORICĂ A PAPEI ÎN ŢARA SFÂNTĂ. Va oficia o slujbă la Sfântul Mormânt

Papa Francisc a anunţat duminică, după slujba oficiată în Piaţa Sfântului Petru de la Roma, că va face un pelerinaj pe Pământul Sfânt, în perioada 24-26 mai, informează AFP.

‘În atmosfera de bucurie din această perioadă a anului, doresc să anunţ că în 24-26 mai voi face un pelerinaj în Ţara Sfântă’, a declarat Papa argentinian, precizând că această călătorie va include trei etape: Amman, Bethleem şi Ierusalim.

La Biserica Sfântului Sepulcru din Ierusalim, unde, potrivit tradiţiei creştine, se află mormântul lui Iisus Hristos, ‘vom celebra o întâlnire ecumenică împreună cu toţi reprezentanţii Bisericilor creştine din Ierusalim, precum şi cu Patriarhul Bartholomeu de Constantinopol’, a precizat capul Bisericii Catolice în faţa mulţimii de fideli.

Suveranul Pontif nu a dat alte detalii cu privire la această călătorie, pe care a anunţat-o exact după 50 de ani de la vizita istorică a lui Paul al VI-lea în regiune, prima a unui Papă pe Pământul Sfânt.

Papa Francisc a fost invitat pe Pământul Sfânt în acelaşi timp de preşedintele israelian Shimon Peres şi de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul audienţelor oferite acestora la Vatican.

În februarie 2013, Sfântul Scaun a folosit pentru prima dată termenul de ‘Statul Palestina’, după recunoaşterea de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a unui nou statut pentru Palestina. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii